sunnuntai 28. elokuuta 2011

Bollo de Limon - sitruunakakku


TAPAS-kirjani loppupäästä löytyy muutamia jälkiruokaohjeitakin ja sieltä kokeilin Annie-tädin sitruunakakkua. Tämä on todella helppo ja nopea tehdä, ei vatkaamista, vain nopea ainesten sekoittaminen!
  • 275 g vehnäjauhoja
  • 2,5 tl leivinjauhetta
  • 110 g sokeria
  • 1 sitruunan mehu ja kuori raastettuna (jätin raasteen pois, koska olin kaljuunnuttanut sitruunan jo edellisiin kokkailuihin)
  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl oliiviöljyä
  • 125 g sitruunalla maustettua jogurttia (käytin tavallista bulgarianjogurttia, päivämääräsyistä)
Kuumenna uuni 180 asteeseen ja voitele 20 cm halkaisijaltaan oleva vuoka, minä käytin suorakaiteen mallista leipävuokaa. Mittaa kaikki kuivat ainekset kulhoon ja sekoita ne keskenään, tee seoksen keskelle kuoppa ja kaada siihen öljy, kananmunat ja sitruunamehu. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi ja kumoa vuokaan. Paista 180 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes kakku on kohonnut ja pinnaltaan kullanruskea, kokeile kypsyyttä tikulla. Kypsästä kakusta ei tartu taikinaa tikkuun. Anna kakun seisahtaa muutama minuutti vuokassa ennen kuin kumoat sen. Tarjoa kermavaahtonokareen tai vaniljajäätelöpallon kanssa.

maistui myös eväsretkellä

2 kommenttia:

  1. Jaahas, sielläkin on oltu jälkiruokatunnelmissa :) Moiset helpot, pelkästään sekoitettavat kaakut ovat kyllä leipurin unelma. Ja kuten on todettu, sitruuna on aina hyvää.

    VastaaPoista
  2. Kotiharmi: tykkäsin tuossa kakussa erityisesti siitä, että sokeria oli niin vähän. Sitruunaa olisi saanut olla vielä enemmänkin! Rakenne oli mukavan mehevä.

    Sinun blogissasi oli tehty herkkuja! Ei ollut päivittynyt blogisi, kuten ei kaikki muutkaan sivupalkissani, syytä en siihen tiedä, mutta kurkkaamalla selvisi, että rapuja on syöty ja jälkkärillä herkuteltu:)

    VastaaPoista