lauantai 19. tammikuuta 2013

Lohta ja tomaattisalsaa

Tänään oli viikon ja varmaan viime viikonkin kalaruokapäivä. Etsin jotain uudistusta lohiresepteihini ja foodgawkerista valikoin tällaisen ohjeen. Se oli mukavan simppeli ja maistui meille kaikille. Minulla oli kaksi pienehköä kirjolohifilettä, jotka siivosin ensin reunoistaan ja nypin ruodot pois. Laitoin fileet nahkapuoli ylöspäin uunipellille leivinpaperin päälle. Paistoin fileitä 200 asteessa kymmenen minuuttia, jonka jälkeen nahka lähti pihdeillä vetämällä helposti pois. Kaavin puisella lastalla harmaan rasvan pois, ettei sitä tarvisi tehdä lautasella. Pippuroin ja suolasin pinnan kevyesti ja kippasin fileet toiselle puolelleen ja maustoi ne samalla tavalla. Paistoin fileitä vielä viisitoista minuuttia. 

Paistumisen aikana valmistin tomaattisalsan. Halkaisin parikymmentä kirsikkatomaattia ja puristin puolikkaita kevyesti saadakseni siemenet pois. Pilkoin tomaatit karkeasti. Silppusin yhden kevätsipulin, kourallisen basilikanlehtiä ja kaksi valkosipulinkynttä. Kaadoin pieneen kasariin pari ruokalusikallista oliiviöljyä ja kuumensin sitä hieman, lisäsin valkosipulit mukaan ja annoin niiden uuttua öljyssä. Kun kala alkoi olla valmista, kalastin valkosipulinpalat pois öljystä ja lisäsin tomaatit, basilikan ja sipulin öljyyn ja kuumensin niitä hieman. Lusikoin salsan kalan päälle. Lisäkkeenä meillä oli hunajameloniviipaleita ja uunissa paahdettuja perunanpuolikkaita.


4 kommenttia:

  1. Hauska lohenpaistotapa, laitan vinkin muistiin.

    VastaaPoista
  2. Hih, mä paistan samalla metodilla - äidiltä opittu niksi myös! :-) Olen tehnyt hieman vastaavanlaista tomaattisalsaa vaalealle kalalle, hyvä tietää että ohje toimii myös lohen kanssa.

    VastaaPoista