tiistai 2. syyskuuta 2014

Chorizoa ja pastaa

Ajaisin!

Eilen Vueltassa oli lepopäivä ja niin oli  meidän keittiössämmekin. Tänään palattiin ruotuun, niin ajajat Espanjassa, kuin minäkin kauhan varteen. Pastakiintiössä tuntui olevan hieman vajetta, joten etsiskelin ohjetta, jota voisin lähes hyvällä omallatunnolla sanoa espanjalaiseksi. Kun ainesosaluettelossa luki chorizo, lopetin etsimisen siihen, etenkin kun jääkaapista löytyi hyvälaatuista makkaraa. Viitteellisesti seurasin tätä ohjetta.

Chorizopastaa kolmelle

  • 250 g spaghettia
  • 2 rkl suolaa pastankeittoveteen
  • 10 cm pätkä chorizoa
  • 100 g pekonia
  • pieni pyöreä kesäkurpitsa
  • 1 uusi sipuli
  • 0,5 dl valko- tai roseviiniä 
  • ripaus suolaa ja useampi pippuria
  • tuoretta basilikaa
  • manchego-juustoa raastettuna
Laita iso kattilallinen vettä kiehumaan. Paloittele pekoni, chorizo, kesäkurpitsa ja sipuli silpuksi ja viipaleiksi. Kuumenna pannu ja kippaa pekoni ja chorizo sinne paistumaan. Kun molemmat ovat paistuneet rapeiksi, nostele ne reikälusikalla lautaselle odottamaan, jätä niistä jäänyt rasva pannulle. Kaada pannulle kesäkurpitsapalat ja sipuli. Kääntele niitä ja anna niiden imeä maukas rasva itseensä. Kun pastavesi kiehuu, suolaa se reippaalla kädellä ja laita pasta kiehumaan. Keitä pakkauksen ohjeen mukainen aika. Kun keittoaika on lopuillaan, kaada viini pannulle ja lisää hieman lämpöä pannun alla. Viini imeytyy vihanneksiin ja osa haihtuu pois. Sekoita mukaan chorizo- ja pekonisilppu. Ripottele hieman suolaa, mikäli se on tarpeen ja kunnolla pippuria. Nosta pasta mukaan pannulle ja sekoittele ainekset sekaisin. Raasta annoksen päälle hieman juustoa ja sirottele pinnalle vähän basilikaa. 


Vueltan kymmenes etappi oli henkilökohtainen aika-ajo, jolla oli  mittaa 36,7 km ja aika-ajoksi harvinaisen mielenkiintoisen näköisellä reitillä. Sää suosi ajajia, kaikilla oli samat olosuhteet.  Ikävä kyllä Nairo Quintana kaatui alamäessä ja menetti heti puolitoista minuuttia, sillä sen aikaa hänellä meni pyristellä itsensä tolkkuihin ja nousta jälleen pyörän päälle. Chris Froomella oli huonon näköinen ajopäivä. Alberto Contador nousi kokonaiskilpailun kärkeen Nairo Quintanan kaatumisestaan saamansa aikatappion vuoksi. Etapin nopein oli aika-ajon erikoismies Tony Martin. Kilpailun jännite muuttui kertaheitolla tuon Nairo Quintanan alamäkimutkaan sattuneen kaatumiseen johtaneen ajovirheen vuoksi. 


Eilen alkanut humppalipputempauksemme on saanut hyvän vastaanoton sähköpostin puolella, olemme saaneet monta hienoa humppahenkistä anomusta. Kommenttilaatikon kautta on ottanut yhteyttä tällä erää vain heitä, joille liput eivät kelpaa, toki sekin on tärkeä tieto! Laittakaa vain vielä lisää monisanaisia anelmianne, sillä tahdottehan, että valintamme on mahdollisimman vaikea! Aikaa on vielä huomiseen klo 18 asti.

6 kommenttia:

  1. Jokseenkin söpö pyörä. Hävettää, kuinka vähän olemme ehtineet Vueltaa katsoa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos ei ehdi alusta asti katsoa pitkää kisaa, siihen on vähän vaikea enää päästä mukaan. Eilen kyllä oli sellainen taitekohta, jossa jännitteet muuttui, joten nyt vielä voisi loikata matkaan :)

      Poista
  2. Kiitos hyvästä pastaohjeesta. Noin helppo ja mietin, että kun pidän chorizozta, niin miksi en ole ajatellut, että voisin pastan kanssa syödä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja ole hyvä :) Pekonin voi varmasti jättää ihan hyvin pois, pelkkä chorizokin ajaa asiansa, mutta toisaalta, voiko pekonia koskaan olla liikaa?

      Poista
  3. Ja meni niiiiin kokkauslistalle tuo pasta!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi nopea ja helppo, siirtää nälkää, kun mukana on niin chorizoa kuin pekoniakin :D

      Poista