torstai 4. syyskuuta 2014

Erilainen jäätelökakku

Osuin reseptiretkilläni espanjalaiseen blogiin, jossa oli tehty sikäläisissä blogeissa kiertänyttä suklaajäätelökakkua. Ajatus tuntui heti siltä, että sitä pitäisi testata. En viitsinyt alkaa etsiskellä paria blogia kauemmas kakun alkuperää, vaan hyväksyin sen samantien sopimaan Espanja-haasteeseemme. Tänään kotimatkalla poikkesin kauppaan ostamaan suklaajäätelöä ja aloin leivontatoimiin heti kotiin päästyäni. Muuntelin ohjetta hieman. 

Suklaajäätelökakku

  • 1 l hyvälaatuista suklaajäätelöä
  • 180 g vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 2 rkl tummaa rommia
  • 1 dl jäisiä mustikoita
Kumoa jäätelö kulhoon ja jätä pehmenemään, voit hieman pieniä sitä lusikalla. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kun jäätelö on hieman pehmennyt, kaada sen päälle jauhot, leivinjauhe, suolaripaus ja rommi. Vatkaa sähkövatkaimella taikina tasaiseksi. Kääntele nuolijalla mukaan mustikat. Kaavi taikina leivinpaperilla vuorattuun pienehköön pitkänmalliseen vuokaan. Laita vuoka uuniin ja pienennä lämpötilaa heti 20 astetta 180 asteeseen. Paista kakkua noin 30 minuuttia. Pienennä vielä lämpöä 20 astetta 160 asteeseen ja paista edelleen noin 15-20 minuuttia. Kakun pinta saattaa hieman halkeilla, muttei se mitään. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kun tikku tulee kakusta ulos puhtaana (mustikkaa lukuunottamatta, jos osuu juuri marjaan), on kakku kypsä. Anna kakun jäähtyä ennen kuin leikkaat sitä. Tarjoa sitä mintunlehtien ja vaikka kermavaahdon kanssa. Kakussa on hauska, mehevä rakenne ja mustikat sopivat siihen oikein hyvin. Kakku on hieman mutakakun tapainen, mutta kevyempi, jos mahdollista. Pitää kokeilla vaniljajäätelöstäkin tätä kakkua!


Vueltan 12. etappi oli kirimiesten lempilajia, tasamaan pätkä, jossa ajettiin samaa kierrosta melkoisen monta kertaa. John Degenkolb kiri ykkösenä maaliin. Toisena oli luimupupulan suosikki Tom Boonen. Viimehetkillä tapahtui kolarointiakin, joka hajotti kiriporukan ja monenlaista maaliinlaahustusta nähtiin. Kokonaiskilpailun kärjen tilanne pysyi muuttumattomana. 

18 kommenttia:

  1. Kuinka hauska kakku! Uskomatonta, että toimii noin, mutta onhan jäätelössäkin kananmunaa....:)

    VastaaPoista
  2. Vähän samantapainen kakku oli just Not Quite Nigellan blogissa;D

    VastaaPoista
  3. Huisin jännä kakku!

    VastaaPoista
  4. Onpa hauska kakku! Ei olisi tullut mieleenkään käyttää jäätelöä noin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei minullakaan, piti kyllä tavata tuota ohjetta, että ymmärsinhän varmasti oikein :D

      Poista
  5. Oi jos mummo-vainaa tämän näkisi! Sodan kokenuthan ei heitä mitään hukkaan, juuri tällaisilla kakuilla herkuttelin lapsuudessani. Tiikerijäätelön jämistä sai melkoisen makuelämyksen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että tämmöinen kakkuohje on ollut jo aikaisemmin ja meilläkin käytössä :)

      Poista
  6. Mielenkiintoinen resepti ja eihän jätskistä voi tulla kuin hyvän makuista kakkua!♥

    VastaaPoista
  7. no onhan jännä. en kyllä ihan ensiuskomalta menis jäätelöksi uskomaan. niin sitä vain oppii :-)!

    VastaaPoista
  8. Kokeile sinäkin, etten minä olen ainoa jäätelöpöhkö!:)

    VastaaPoista