perjantai 12. syyskuuta 2014

Sikapossua tapaksena ilman pienintäkään nyhtämistä

meidän hieno perunasatomme, melkein kaksi kiloa!
Tämän päivän Espanja-kokkauksena meillä oli nopeasti paistettua possua. Otin vinkkejä Analida's ethnic spoon-blogissa tehdystä mausteisesta tapaspossusta. Siitä tulikin oikein hyvää!

Possua espanjalaiseen tapaan

  • n. 500 g porsaan sisäfile
  • iso loraus oliiviöljyä
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 2 tl pimentonia
  • turaus valkosipulitahnaa
  • suolaa ja pippuria
  • pieni ripaus kuivattua chiliä 
  • oliiviöljyä paistamiseen
Siivoa possusta kalvot ja rasvat ja leikkaa pötkylä ohuiksi viipaleiksi, noin 3-4 mm paksuiksi. Halutessasi voit hieman nuijia niitä ohuemmiksi. Sekoita kulhossa oliiviöljyyn mausteet ja tee siitä marinaditahna. Pyörittele possuviipaleet marinadissa ja voit antaa niiden olla kylmässä aina vuorokauteen asti. Minä marinoin possua vain parisen tuntia.

Lisäkkeet possulle

  • ihan pikkuisia puikulaperunoita (omasta ämpäristä!) noin 20 kpl
  • noin 10 kirsikkatomaattia
  • liraus öljyä
  • tuoretta basilikaa, suolaa ja pippuria
  • noin 5 cm pätkä chorizoa kuutioiksi leikattuna
  • rapeaa salaattia
  • punainen paprika ohuina viipaleina
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita perunat ja tomaatit uuninkestävään vuokaan, kaada niille pieni loraus oliiviöljyä, ripottele päälle suolaa ja pippuria. Sekoittele aineksia, niin että ne ovat kauttaaltaan öljyisiä. Asettele mukaan muutama oksa basilikaa. Paahda noin 30-40 minuuttia, riippuen perunoiden koosta. Paahda chorizokuutiot pannulla rapeiksi ja kaada ne kannelliseen astiaan odottamaan, jätä paistamisen aikana irronnut rasva pois. 

Kun perunat ovat melkein kypsiä, laita iso paistinpannu kuumenemaan. Lisää pannulle pikkuisen oliiviöljyä ja paista marinoidut possuviipaleet pannulla nopeasti molemmin puolin. Ohuet viipaleet paistuvat ihan parissa minuutissa.

Aseta vadille ensin rapeaa salaattia ja siihen päälle paprikasuikaleet, possu, perunat ja tomaatit, pinnalle paahdetut chorizokuutiot ja tuoretta basilikaa. Syö tuoreen patongin, aiolin ja hyvän punaviinin kanssa. Kuvassa chorizo näyttää vähän tummahkolta ja saattaa olla, että jokunen pala oli ainakin well done, mutta kyllä se hyvältä maistui! Kiva, nopea ruoka ja pimenton toi heti espanjalaista tunnelmaa. 



Vueltassa kolmanneksi viimeisen etapin vei nimiinsä oikea pyöräilyn urakkamies, Adam Hansen, joka on ajanut todella monta suurta ympäriajoa peräkkäin, oliko jopa 10. Tänä vuonnakin kaikki kolme ja maalin asti ainakin Giro ja Tour! Kokonaiskilpailun asetelmat eivät etapista muuttuneet, joten suosikkini on edelleen punapaidassa, mikä passaa minulle mitä parhaiten. 

4 kommenttia:

  1. Jos kiltisti pyydämme, niin saammeko vinkkejä ämpäriviljelyyn? Puikulaämpärin voisi varmaan laittaa takapihalle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ilman muuta! Se ei ole kovin vaikeaa :D Ihania pieniä puikuloita saimme. Vaikka vaihtokauppana sille sieniopastukselle, jos ei ehdi enää tälle syksylle, niin ensi syksynä sitten.

      Poista
    2. Hienoa. Suppiksia riittää yleensä pitkälle syksyyn. Jos teillä on sunnuntaina aikaa ja innostusta lähteä metsään, niin laita mailia.

      Poista