sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Lohi-perunavuoka


Pakastimien aarteita-sarja jatkuu. Melko läheltä pohjaa löytyi pari palasta lohta ja otimme ne sulamaan, vaikkei minulla ollut aavistustakaan, mitä niistä tekisin. Silmäilin blogin arkistoa ja siellä oli monenlaisia kokeiluja, joissa kalapaloja oli sutikoitu milloin vaahterasiirapilla, milloin sinapilla. Halusin jotain muuta ja mielellään uunissa tehtävää ruokaa, jossa olisi myös lisäke samassa. Foodgawkeria selaillessani osuin 4Pure-blogiin. Siellä oli tehty uuniruokaa, jota minun heti alkoi tehdä mieli. Tein kuitenkin lopulta ruoan hieman eri menetelmällä, mutta ajatuksen sain Andrealta.

Lohi-perunavuoka

  • noin 500 g palanen lohta, joka rasvoista siivottuna ja nahkanpoiston jälkeen painoi noin 400 g
  • 15 puikulaperunaa
  • 2 kevätsipulia
  • loraus soijakastiketta
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • suolaa ja pippuria
  • loraus kermaa
  • noin 50 g raastettua parmesaania
  • pieni nokare voita vuoan voiteluun
Siivosin kalasta rasvareunukset ja nahkan ja leikkasin kohmeisen kalan noin sentin levyisiksi viipaleiksi. Poistin ruodot, jota en näköjään ollutkaan kalan hankinnan aikaan tehnyt. Jätin kalaviipaleet sulamaan loppuun. Kuorin perunat ja leikkasin ne noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppusin kevätsipulit. Höyrytin perunaviipaleita noin 5-7 minuuttia, kunnes ne olivat melkein kypsiä, mutteivat vielä  hajoamassa, kuten puikulalle helposti käy. Jätin viipaleet jäähtymään. 

Kuumensin uunin 200 asteeseen. Voitelin uunivuoan ja levitin puolet perunaviipaleista vuoan pohjalle. Kun kalapalat olivat sulaneet, sudin niille hieman soijakastiketta ja puristin päälle puolikkaan sitruunan mehun. Maustoin paloja hieman suolalla ja pippurilla, samoin vuoassa jo olevia perunaviipaleita. Levitin kalaviipaleet perunoiden päälle ja niiden päälle loput perunaviipaleet. Maustoin päällimmäistä perunakerrosta hieman suolalla ja pippurilla. Ripottelin pinnalle kevätsipulit ja raastoin päälle parmesaania. Lorautin hieman kermaa vuokaan, noin puolisen desiä. Paistoin kalavuokaa 200 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes perunat ja lohi olivat kypsiä. Söimme paistosta höyrytettyjen parsakaalinuppujen ja porkkanoiden kanssa.


2 kommenttia:

  1. Hei,

    Katso, ihana lahja miehellesi :-)

    http://www.notonthehighstreet.com/menssociety/product/bike-wine-holder?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_content=19.01.15_sale_b_category_image&utm_campaign=19.01.15_sale_b

    Kiitos mahtavasta blogistasi!

    Anna

    VastaaPoista