lauantai 11. huhtikuuta 2015

Karitsan paahtopaistit Nannan neuvoin

Tänään onnistuin lihan kypsentämisessä hyvin. Sillä saattoi olla osuutta asiaan, että tottelin neuvoja, jotka luin Nannan blogista. Kerrankin tein juuri kuten käskettiin ja sen lisäksi liha oli lämpenemässä pari tuntia ennan paistamista. 

Karitsan paahtopaistit neljälle

  • 4 karitsan paahtopaistia (noin 150 g paisteja)
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • tuoretta timjamia
  • tuoretta rosmariinia
  • 1 tl valkosipulimurskaa
  • suolaa ja pippuria
Ota paistit lämpenemään noin tunti pari ennen paistamista. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuivaa lihapalat paperilla ja ripottele niille suolaa ja pippuria. Kuumenna uunin kestävä pannu liedellä kuumaksi ja sulata sillä voi ja lisää mukaan oliiviöljy. Ripottele pannulle rosmariini ja timjami, sekä valkosipuli. Paista paisteja molemmilta puolilta muutama minuutti ja siirrä ne uunin kestävään vuokaan, jollei paistinpannusi sovellu uuniin laitettavaksi. Laita paistomittari yhteen paistiin ja kypsennä lihoja kunnen sisälämpötila on 54 astetta. Kääri paistit folioon ja anna niiden levätä noin kymmenen minuuttia. Leikkaa paistit viipaleiksi. Tällä tavalla lihasta tuli aavistuksen roseeta ja se oli juuri meidän makuumme. 

Karitsan kanssa tarjolla oli tsatsikia, pannulla kauniin paistopinnan saaneita esikeitettyjä perunoita ja parsakaalia. Yksi paisti syöjää kohden oli enemmän kuin tarpeeksi, leikkasin kunkin palan noin viiteen viipaleeseen. 

4 kommenttia:

  1. Nami, nami, olisi maistunut. Mä näen kohta pihveistä ja paisteista unia...
    Meillä muuten aktiivisella ajo-/hiihtokaudella 150g/hlö jättäisi varmaan molemmille vielä lihanälän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllähän sitä olisi enemmänkin syönyt :) Mutta tosi hyvälaatuista oli, mureaa ja maistuvaa.

      Poista
  2. Mä korvamerkkaan tämän ja kun mulla on oikein paskapäivä tulen lukemaan. Pelkkä otsikkokin saa tuntemaan itsensä tärkeäksi.

    Karitsan paahtopaisti on kyllä upeaa pehmoista lihaa. Meillä sitä teki äiti sitten pitkänäperjantaina. Teki 16kpl kun meitä oli niin paljon (laski vauvat ja taaperotkin) ja vaikka herkkua olikin, kaiken muun syömisen kanssa niitä jäi todella runsaasti....Se on kyllä vaikeinta, uskaltaa tehdä ruokaa tarpeeksi vähän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä alan vähitellen oppia siihen, etten tee niin kauhean paljon liikaa ruokaa. Etenkin lihan määrää/ateria olen selvästi vähentänyt. Vaikeaa se on, mutta mahdollista :D

      Poista