tiistai 7. heinäkuuta 2015

Yrttikuorrutteisia karitsankareita ja tomaatteja


Tour de France on siirtynyt Ranskan maaperälle ja siellä se pysyy kisan loppuun asti. Eilisessä karmeassa kolaroinnissa kuusi ajajaa loukkaantui niin pahasti, että joutui keskeyttämään kisansa, heistä yhtenä keltaisessa ajanut Fabian Cancellara. Näin eilisen kolarin kuvamateriaalia illalla muutamaan kertaan ja joka kerta se otti sydämestä, niin pahalta se näytti. Tuli mieleen, että miksi pidän lajista, jossa on käy noin pahoja juttuja. 

Tänään söimme jo pari päivää Festivon nollalaatikossa viihtyneitä karitsankareita. Tein ne eri lähteistä ottamillani vinkeillä, tähän tapaan niitä kuulema Ranskassa syödään. Uskon sen täysillä.

Yrttiset karitsankareet tomaattipedillä kolmelle (kun neljäs on toista päivää armeijassa)

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Renssaa tunnin verran lämmeneet karitsankareet niin suurella pieteetillä kuin viitsit. (Minä en oikein viitsinyt tänään. Sitä paitsi hieman sohaisin veitsellä peukalooni, sekin vaikutti luidenputsausintooni) Silppua yrtit karkeasti. Levitä kareille oliiviöljyä ja ripota niille suolaa ja pippuria runsankätisesti. Levitä yrttisilppu leikkuulaudalle ja painele kareita molemmin puolin yrttisilppuun. Laita öljyttyyn uunivuokaan pieniä tomaatteja sen verran kuin sinulla sattuu niitä olemaan, älä ainakaan enempää. Nosta yrtein kuorrutetut kareet vuokaan tomaattien päälle, laita niiden luut ristiin toistensa kanssa. Tökkää lämpömittarin anturi kareen päästä varoen, ettei se osu luuhun. Aseta tavoitelämmöksi 60 astetta ja nosta vuoka uuniin. 

Kun mittari väittää, että lihan lämpötila on tavoiteltu 60 astetta, nosta vuoka uunista ja peitä se foliolla. Anna vetäytyä noin vartin verran, puoli tuntiakin on hyvä aika. Leikkaa kareet tikkareiksi ja tarjoa vaikka uusien perunoiden ja vuoassa hautuneiden tomaattien kanssa. Kastikkeeksi sopii turkkilaisesta jogurtista tehty tsatsikityyppinen viritys, jossa ei valkosipulia säästellä. Riippuu siitä onko huomenna kovin sosiaalinen päivä. 



Meillä kareet lepäsivät foliossa puolisen tuntia, niiden hento vaaleanpunaisuus oli siinä ajassa mennyt, mutta liha oli todella mureaa ja se seikka, etten pintapaistanut (lue: polttanut yrttipintaa) kareita ei haitannut, lihasta tuli todella maukasta. 



Tour de Francen neljännen etapin voitti saksalainen Tony Martin, joka on jokaisella etapilla tavoitellut keltaisen paidan hihaa, muttei aivan ole yltänyt siihen. Nyt tuo haave toteutui ja huomenna Martin ajaa keltaisessa. Chris Froome on kokonaiskilpailun toisena ja minun lemmikkisuosikkiykköseni Alberto Contador sijalla kahdeksan. 

8 kommenttia:

  1. Herkun näköistä karetta! Alokas ei varmaan halua lukea mitä siellä nautitaan sillä välin ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saattaa olla, että hänellä on muutakin tekemistä kuin äidin blogin lukeminen :D

      Poista
  2. Mä jouduin lähtemään viiden jälkeen ja loppu jäi näkemättä. Kännykästä sain sentään lopputulokset kentänlaitaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilen ei tainnut olla pahasti kolarointia, mutta melko likaisia olivat kuskit etapin jälkeen, pölyäviä osuuksia oli ollut :)

      Poista
  3. Mukulakiviosuus oli kyllä hienon näköinen. Eilinen joukkokaatuminen ei sitä ollut. Saksassa ollaan ihan innoissaan tuosta Martinista.
    On teillä herkut.
    paskeriville

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tony Martin kyllä ansaitsi keltapaitansa! Hän on tosi sympaattisen oloinen urheilija :)

      Poista
  4. Nami, nami, herkurkullisia kyljyksiä ja tänne asti tuoksuva yrttikimppu.
    Hieno ajo Tonylta. Froome näyttää olevan vahvassa kunnossa (ei kyllä ole suuri suosikkini...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Froome on sellainen, että pitää piilossa voimansa, sitten vaan iskee niin, että muut jäävät sille sijoilleen. Katselee vaan stemmiään muina miehinä ja sitten häviää horisonttiin. :)

      Poista