maanantai 8. helmikuuta 2016

Pastaa ja halloumia - nonna kääntyy haudassaan


Tänään oli yksi niistä päivistä, jolloin on viisainta olla poistumatta tontilta, mikäli ei erityisesti halaja katkenneita luita tai aivotärähdyksiä. Lauantai-iltainen täystalvi on muuttunut pääkallokeliksi ja neliveto olisi paikallaan heti, kun astuu kuistilta askeleen. Niinpä en edes ajatellut mennä kauppaan, vaan kehittelin päivällisen niistä aineksista, joita löytyi kotoa. En tiedä ovatko italialaiset oikeasti kovin mustasukkaisia pastaruoastaan, tai vihaisia, jos pastaan laitetaan "väärää" juustoa. 

Halloumi-kanapastaa kahdelle nonnan kauhuksi

  • 150 g spagettia
  • 150 g broilerin rintafilettä
  • puolen sitruunan mehu
  • liraus oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • chilihiutaleita
  • 150 g halloumia
  • 8 kirsikkatomaattia
  • 1 yksinäinen lehtikaalilehti
  • tuoretta basilikaa
  • vielä vähän pippuria ja oliiviöljyä
Leikkaa broileri pieniksi kuutioiksi ja sekoita niihin sitruunamehusta, oliiviöljystä, pippurista, suolasta ja chilistä pieni marinadi. Leikkaa halloumi myös pieniksi nopiksi ja silppua lehtikaali ja puolita tomaatit. Keitä pasta runsaasti suolatussa vedessä. 

Pastan kiehuessa paista ensin halloumipaloihin pannulla oliiviöljyssä jokapuolelle rapea pinta. Laita palat foliolla peiteltynä johonkin astiaan odottamaan. Paista myös broileripaloihin kaunis pinta ja lisää pannulle tomaatin puolikkaat ja lehtikaalisilppu, kääntele ja anna kypsyä vielä sen aikaa, että pasta on kypsää. 

Kumoa kypsä pasta tarjoiluvadille, liruttele päälle hieman hyvää oliiviöljyä (kuka nyt pahaa liruttelisikaan?) ja kaada pastan sekaan niin broileripalat lisukkeineen pannulta kuin lämpimänä pidetyt halloumipalatkin. Sekoita ja jauha pinnalle hieman tuoretta pippuria myllystä. Viimeiseksi lisää tuore basilika. Oli hyvää! Annoksesta jäi yhden reilun työlounaan verran. 



12 kommenttia:

  1. Älyttömän herkullisen näköinen pasta!

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa tosi herkulta ja helpolta.

    Me hankkimaan icebugit! Camino jää käymättä ja vuorotteluvapaa menee ihan hukkaan, jos katkaiset jalkas tai muita luita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, minulla on sellaiset hyvät maastureihin kiinnitettävät nastat, pitäisi vaan etsiä ne... Ja luita en tosiaan halua nyt katkaista :D Kun on sen kerran tehnyt ja niin pienestä hojrjahduksesta ja niin pahasti, ei voi olla aina vähän pelkäämättä, että entä jos käy uudelleen niin.

      Poista
  3. Kelit on ihan tappavat. Mulla on ollut eilen ja tänään tuplanastat - Icebugit ja pyörässä nastarenkaat. Nyt näyttää siltä, että varustukseen pitää lisätä sukelluspuku.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, se voisi olla paikallaan. Miten Armaksen tassut pitävät jäällä?

      Poista
    2. Aika haastavaa ulkoilu on - hiekoitetulla alustalla pitävät mutta märkä hiekan ja jään sekoitus on tassuille aika raju alusta. Jäistä alustaa pitää varoa ettei loukkaa itseään. Nyt on paha kun missään ei voi juosta vapaana - jää on ihan vetinen ja polut jäisiä.

      Poista
    3. Toivottavasti pian keli paranee pian!

      Poista
  4. Italiassa asuva tätini joskus ihmetteli ja ehkä kauhistelikin kun laitoin kermapohjaiseen pastakastikkeeseen currya... "väärää" tai ei, mutta kunhan maistuu hyvältä :)

    VastaaPoista
  5. Kaunista se ainakin on ja varmaan maistuikin. Meillä sataa niin kamalasti vettä, että ei viitsitty lähteä ruokakauppaan ja pannulle heitettiin kaikki mitä jääkaapista löytyi ja sekin oli ihan hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Söimme pastan loppuun tänään ja se oli jännästi voimistunut mauiltaan, ne hallouminopat olivat tosi kivoja!

      Poista