perjantai 8. heinäkuuta 2016

Isoja katkarapuja, perunaa ja pekonia



Palasimme Tallinnan minilomaselta ja toimme tullessamme suuria katkarapuja kylmälaukussa päivällistä varten. Valmistin ne nopeasti kotiintulotouhujen lomassa niin ranskalaisittain kuin kykenin. Vinkit otin täältä, tuossa oli käytetty langustineja, mutta arvelin ohjeen passaavan katkiksillekin.

Katkarapuja, perunaa ja pekonia

  • 8 oikein suurta raakaa katkarapua 
  • oliiviöljyä
  • voita
  • persiljaa
  • suolaa ja pippuria
  • sitruunamehua
  • 8 pientä siikliperunaa
  • 4 pekoniviipaletta
Kuumensin uunin 200 asteeseen ja leikkasin perunat ohuiksi viipaleiksi. Pyörittelin perunaviipaleet oliiviöljyssä ja levitin ne leivinpaperin päälle uunipellille. Laitoi perunat uuniin kypsymään. Samaan aikaan leikkasin pekonin pieneksi silpuksi ja paistoin silpun pannulla rapeaksi. Kaadoin pekonin talouspaperin päälle odottamaan. 

Lisäsin samalle pannulle lorauksen oliiviöljyä ja raa'at ravut. Kääntelin niitä hetken aikaa pannulla ja lisäsin pannulle kunnon lorauksen voita. Valelin rapuja voin ja öljyn seoksella. Puristin pannulle sitruunamehua ja jatkoin valelua muutama minuutin. Ripotin pannulle suolaa, pippuria ja tuoretta persiljaa. 

Kun perunat olivat kypsiä, otin ne uunista. Asettelin kypsät ravut vadille, ripottelin päälle perunalastuja, pekonimurut ja lisää tuoretta persiljaa, puristin vielä sitruunamehuakin. Tähän olisi sopinut hyvin tuore, rapea patonki, mutta leipää meillä ei ollut tänään. Ravut onnistuivat hyvin, ne oli helppo kuoria ja maistuivat mahtavilta perunalastujen ja pekonimurujen kanssa. 


Katselimme syödessämme tämän päivän Tour de Francen etapin loput, jonka saimme pyydystettyä tallenteeksi. Pari päivää meni ohitse meiltä ollessamme reissussa, mutta nyt tiedämme, että Greg van Avermaet johtaa kokonaiskilpailua reilun kuuden minuutin kaulalla mm. Froomeen ja Quintanaan. Alberto Contador ei ole lyönyt hanskoja tiskiin, vaikka on 8 minuuttia kärjen takana sijalla 22. Huomenna pääsemme taas kisaan mukaan kunnolla ja toivoakseni löytyy jotain hyvää ranskalaiskokkailuakin lautasille!

2 kommenttia:

  1. Nam nam, hyvältä näyttää. Meillä on sattumalta tänä iltana noita samoja eläviä mangoavokadopuhvelimozzarellasalaatin kanssa ja pääruoan lihan lisukkeena just tuollaisia perunoita. GMTA

    VastaaPoista