maanantai 22. elokuuta 2016

Paistetaan juustoa - friteerattua manchegoa



Uppopaistoin viikonloppuna oikein urakalla, tänään jatkoin samalla linjalla, mutta pienemmässä mittakaavassa. Löysin kivan juusto-ohjeen Manu's Menu-blogista, josta olen usein ennenkin ottanut espanjalaisohjeita.

Friteerattu manchego tapaksena

  • 200 g manchegoa
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • suolaa ja pippuria
  • 1 dl pankomuruja (ohjeessa oli tavallisia korppujauhoja tai leipämuruja)
  • 0,75 l rypsiöljyä
Leikkaa manchego tai muu kovanpuoleinen juusto jonkunlaisiksi kolmiopaloiksi, suupalan kokoisiksi. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa 170-180 asteeseen. Muista pitää liesituuletin pois päältä, jos friteeraat keittiössä sisällä. Samoin kattilan kansi ulottuvilla, jos sattuisi rasvapalo. 

Pyörittele juustopalat ensin suolalla ja pippurilla maustetuissa jauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Minä käytin pankomuroja, sillä pidän niistä enemmän. Uppopaista noin 5-6 palaa kerrallaan kattilan koosta riippuen. 0,75 litraa öljyä riittää hyvin uppopaistamiseen parin litran kattilassa, öljyä on riittävän korkea kerros. Paista paloja noin pari minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanvärinen, älä paista liikaa, juusto pyrkii ulos kuorrutuksesta ja sisus häviää öljyyn. Nosta palat talouspaperin päälle lautaselle odottamaan ja tarjoile ne mahdollisimman kuumina viikunahillon tai hapankirsikoiden kanssa tapas-annoksena. 


Meillä oli lautaselle kerätty muitakin Espanjaan vivahtavia syötäviä, kuten oliiveja, sardiineja, serranonkinkkua, isoja kapriksia ja chorizoa. 


La Vueltan kolmas etappi ajettiin tänään ja kyseessä oli aito mäkietappi, viimeiset kilometrit olivat suoranaista kidutusta jyrkkyydessään. Etapin ensimmäisenä maaliin tuli ranskalainen Alexandre Geniez ja kokonaiskilpailua johtaa Movistarin Ruben Fernandez. Chris Froome jälleen kerran tikkasi ylämäkeä kuin ompelukone ja ohitti lopussa niin Nairo Quintanan kuin Alberto Contadorinkin. Toivottavasti tästä ei tule pelkkää Froomen kisaa, vaan muillakin on asiaan jotain sanomista.

2 kommenttia:

  1. Hei, vaikuttaa todella herkulta :) Kunhan uskaltaisin vain ryhtyä tuohon uppopaistohommaan. Tulisikohan lähes sama lopputulos, jos paistelisin juustopalat ruunsaassa öljyssä paistinpannulla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulenpa, että tulisi, mietin sitä itsekin. Ainakin jos öljyä on sentin parin korkeudelta. :) Olisi vähemmän poislaitettavaa öljyäkin. Nuo pitää syödä aika nopeasti, viimeiset palat olivat jo melko sitkeitä, kun paistamisesta alkoi olla kolmisen varttia. Mutta tosi hyviä kuumina!

      Poista