tiistai 23. elokuuta 2016

Pikainen fetalevite oliivien kanssa



Tänään olen ollut laiskalla päällä, en viitsinyt alkaa kokata päivällistä vain itselleni, vaan kuittasin ruokailun pienellä tarjottimella naposteluruokaa La Vueltaa katsoessani. Eiliseltä tapastarjottimelta jäi ihania mustia ja vihreitä oliiveja ja patonkiakin pieni pätkä. Feta ei taida tarkasti ottaen olla espanjalaista juustoa, mutta ohjeen tähän pikaiseen levitteeseen (pienin muunnoksin tietysti) otin espanjalaisesta blogista. Oikeastaan vain katsoin kauniita kuvia ja tulkkasin erinomaisella espanjantaidollani ainekset. 

Fetalevite

  • 200 g fetajuustoa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • ruohosipulia ja basilikaa silppuna
  • 2 kirsikkatomaattia
  • pimentonia
  • tilkka sitruunamehua
Murustelin fetan korkeaan kannuun. Kaadoin päälle oliiviöljyä noin puolet aluksi. Suurruuttelin sauvasekoittimella, lisäsin öljyä sen verran, että rakenteesta tuli sopivan notkeaa. Sekoitin nuolijalla mukaan yrttisilpun ja pieniksi kuutioiksi leikatut tomaatit. Maustoin tilkalla sitruunamehua ja kaavin levitteen tarjoiluastiaan. Paistoin pannulla muutaman ohuen patonkiviipaleen rapeaksi, otin tarjolle myös oliiveja ja nautiskelin.






La Vueltan neljäs etappi oli luonteeltaan vuoripätkä, joka myös päättyi nousuun. Sää näytti olevan mitä mainioin. Yksinäinen hatkamies. ranskalainen Lilian Calmejane kesti loppuun asti ja kokonaiskilpailun kärkeen siirtyi Darwin Atapuma, jolla minusta tosi kiva nimi. Alberto Contador näytti olevan jo hieman pirteämpi, hän on nyt kokonaiskisan kolmastoista nafti kaksi minuuttia kärkeä perässä. Chris Froome on kolmantena puolen minuutin tappiolla johtajalle. 

2 kommenttia:

  1. Iltapalan tarve + puolikas fetapalanen jääkaapissa + tämä ohje = napakymppi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva! Minä käytin eilen loput tahnasta possunfileen täyttämiseen, siihenkin se passasi hyvin.

      Poista