torstai 18. toukokuuta 2017

Aamiaisruudut


Ilokseni huomasin puff pastry-rullia Lidlissä ja ostin niitä heti varastoon muutamia. Välillä sellaisille on käyttöä. En tiedä ovatko ne tulleet vakiovalikoimaan, vai onko vain hetken aikaa saatavilla. Tein taikinasta ja lopuista Italiaan viittaavista raaka-aineista pieniä aamiaisruutuja.



Makeat ja suolaiset aamiaisruudut

  • 1 rulla puff pastrya 
  • 2 rkl ricottaa
  • 1 rkl tomaattipestoa
  • puolikas tomaatti oikein ohuina viipaleina
  • 2 viipaletta savuporoa
  • 6 viiriäisen munaa
  • 3 pientä mozzarellapalloa
  • pippuria
  • puolikas päärynä ohuina viipaleina
  • 2 rkl mascarponea
  • 1 tl sokeria + vähän koristeluun
  • ripaus kanelia
Kuumensin uunin 200 asteeseen. Levitin taikinan auki rullalta leivinpaperin päälle. Tein sille 3 x4 pyöreää painaumaa terävällä stanssilla, mutten erityisesti koittanut painaa sitä kokonaan taikinan läpi. Tein pyörylöiden ympärille pizzaleikkurilla kevyen ruudukon. 


Puoleen neliöistä (joiden keskellä oli ympyrät) levitin ricottan ja peston sekoitusta. Siihen päälle tälläsin oikein ohuet viipaleet tomaattia, joita olin pitänyt hetken talouspaperiarkin päällä, jotta niistä lähti kosteutta. Tomaatin päälle asetin pienen palan savuporoa, mozzarellapalaset ja viiriäisenmunan keltuaisen. Sepä olikin sottaista hommaa, erotella keltuaiset. En onnistunut ihan joka kerta, mutta rikon munat kuppiin, josta sitten käytin seosta taikinapalojen reunojen voiteluun. Ripautin ruutujen päälle hieman pippuria.



Makeitten versioiden pinnan sivelin sokerilla makeutetulla mascarponella ja sen päälle asetin muutaman ohuen viipaleen päärynää. Pinnalle sokeria ja kanelia ja reunat sitten viiriäisen munalla voideltuna. 

Paistoin ruutuja noin 15 minuuttia, kunnes olivat kypsiä. Leikkasin ruudut irti toisistaan kuumina. Olivat kiva aamupala. Loput napsimme päivän kuluessa ohikulkiessamme. Aion käyttää yhden pakastamistani taikinoista myöhemmin Beef Wellingtonin tekemiseen, en ole tehnyt sitä kuin kerran, eikä silloin käyttämäni taikina ollut parasta mahdollista. 



Giro d'Italian 12. etappi on pienellä nousulla höystetty tasamaan etappi, koko kilpailun pisin. Mittaa sillä on älyttömät 229 km. Tiedossa on mitä todennäköisimmin massakiri, mutta sitten sen näkee alkuillasta, mikäli pääsee telkkarin ääreen. Minä pääsen vasta töiden jälkeen. Tällä tietoa Eurosport näyttää etapilta pitkän lähetyksen, jo kello 14.15 alkaen. Sitä ennen voi seurailla jo, miten Kaliforniassa sujuu, kun AMGEN Tour of California jatkuu jo useatta päivää. Siellä näyttäisi olevan melkoiset kirimiesten onnenpäivät, suuri joukko nimekkäitä rynnijöitä on koolla. 


9 kommenttia:

  1. Maistuis mullekin, mutta lähden nyt Manufactumiin aamiaiselle ja piipahdan lähellä olevaan Kölner Kochhausiin. Yrttivekotin on muuten jo Kustin kyydissä matkalla Suomeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa päivää! Ja hauska kuulla, että kaikki yrttiongelmani ovat pian ratkaistut! :D

      Poista
  2. Nälkä tässä tuli just kun yritän olla 16/8 paastolla! Ostin itsekin Lidlistä eilen sitä samaa puff pastrya. Kokeilen joten samantyypistä kunhan ehdin! Kiitos vinkistä Sari!

    VastaaPoista
  3. Just söin aamiaista, mutta jaksaisin kyllä kevyesti vetää pari tuollaista herkullisen näköistä suolaista ruutua..!

    VastaaPoista
  4. Onko taikina pakastettu vai ei?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollut, sitä oli kylmähyllyssä muistaakseni tuorepastojen lähellä. :)

      Poista
    2. En uskaltanut edes toivoa. Hieno! Kiitos vinkistä:)

      Poista