perjantai 12. toukokuuta 2017

Alkupalaksi kampasimpukoita

Scallops Piccata kahdelle alkupalaksi

  • 8 kampasimpukkaa
  • nokare voita
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • suolaa ja pippuria
  • kapriksia
Mikäli kampasimpukkasi ovat pakastettuja, anna niiden sulaa kaikessa rauhalla talouspaperilla vuoratulla lautasella peitettynä. Kun ne ovat sulaneet, laita ne vielä kuivalle talouspaperipalalle, että mahdollisimman paljon kosteutta imeytyy paperiin. Kuumenna pannu ja sulata voi siinä. Kun voin kuohu alkaa asettua, mutta ei vielä ole muuttunut ruskeaksi, nosta simpukat pannulle väljästi paistumaan.  Ripota niille suolaa ja pippuria. Simpukoiden koosta riippuen paista niitä 2-3 minuuttia ja käännä sitten toiselle puolelleen. Paista vielä noin minuutin verran. Nosta simpulat lautaselle ja peitä foliolla. 

Lisää pannulle viini, sitruunamehu ja kaprikset ja sekoita kaapien pannulle sopivalla välineellä kaikki makupartikkelit kastikkeeseen. Kiehuta kastike kasaan niin, että sitä noin 2 ruokalusikallista. Lusikoi kastike lämpimänä pitämillesi kampasimpukoille ja syö heti. Meillä oli lisänä patonkia, tomaattia ja mozzarellaa, niitä ei voi koskaan olla liikaa!



Giro d'Italian seitsemäs etappi on juuri menossa, mutta minä en näe sitä ennen kuin illalla työvuoron päätteeksi. Saapa nähdä, vaihtuuko johtajan paita, vai jatkaako Bob Jungels pinkissä edelleen. Päivitän tiedot etapista, kunhan itse saan sen katsottua.

EDIT: Tasamaan etapin voittoon kiri australialainen Caleb Ewan, olen aina iloinen, kun uusi voittaja saadaan kisaan. Andre Greipel jäi harmillisesti hieman pussiin kirivaiheessa ja jäi neljänneksi. Kokonaiskilpailun tilanne ei muuttunut. Alkaisin hieman kaivata jo Nibalin ja Quintanan näkyvyyttä, siellä he kympin sakissa polkevat. Vuorietapeilla viimeistään, luulen.

Lämmittimet olisi kyllä meilläkin nyt tarpeen!

5 kommenttia:

  1. Ihan pyörryn tuon alkupalakuvasi edessä. Harmi että tässä on tämä tietsikan ruutu välissä;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hyvää, olen vähän arka käyttämään kapriksia, mutta tähän ne sopivat tosi hyvin!

      Poista
  2. Mistä sinä niitä kampasimpukoita saat? Ei täällä ole pakastealtaissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä kyseiset on ostettu Lidlistä, täällä Jyväskylässä on myös ainakin Seppälän Prismassa pakastealtaassa sellainen osasto, josta voi ostaa kappaleittain (tai varmaan kilohinnalla, mutta irtotavarana) kampasimpukoita ja jotain tiikerirapuja, niitä en ole kyllä sieltä ostanut vielä.

      Poista
  3. En oo pitkään aikaan laittanut kampasimpukoita, vaikka niistä kovasti tykkään. Tää ohje kuulostaa tosi herkulle, laitan talteen seuraavaa kampasimpukkasettiä varten. Kuulostaa niin herkulle.

    VastaaPoista