maanantai 9. lokakuuta 2017

No nyt on hyvät suklaakeksit!

Olen mukana Ku ite tekee-blogin Minnan aloittamassa haasteessa, jossa kokkaamme jotain kaikista omistamistamme keittokirjoista. Blogaaneille niitä tuntuu kertyvän huomattavan paljon vielä nykyäänkin, vaikka moni käyttämistämme ohjeista on nettiperäisiä. Moni kirja pölyttyy käyttämättömänä hyllyssä ja sitä vastaan #suurikeittokirjahaaste on aivan omiaan. 

Kokit ja potit-blogin ihastuttava emäntä, Hannele on aivan ensimmäisiä blogaaneja, joita olen tavannut silmästä silmään. Hannelen ja hänen ystävänsä Johannan yhteistyönä syntynyt Suupaloja on hieno kirja, josta voi ammentaa monenlaisiin kokkaustarpeisiin. Tällä kertaa kokeilin Suupaloja-kirjan Maailman parhaita suklaacookieta. 


Maailman parhaat suklaacookiet Hannelen tapaan

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl täysruokosokeria
  • 1 dl sokeria 
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 1 tl meri- tai vuorisuolaa
  • 1 tl vaniljatahnaa
  • 100-150 g suklaata rouhittuna tai nappeina
  • 1 kananmuna
  • 125 g voita sulatettuna
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita ainekset yhteen kulhossa listan mukaisessa järjestyksessä. Ota taikinaa noin ruokalusikallinen kerrallaan käsiisi ja muotoile taikinasta pallo, jonka painat leivinpaperille hieman lyttyyn. Taikinasta tulee noin 20-25 pikkuleipää. Jätä niiden väliin kunnolla leviämisvaraa. Paista pikkuleipiä noin 5-7 minuuttia. Anna niiden jäähtyä hetkinen pellillä ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään loppuun. 

Minulla oli sekä valkoisia, että tummia suklaanappeja, käytin kummatkin pussinpohjat loppuun, eikä minulla ollut ruokosokeriakaan. Käytin tavallista hienojakoista leivontasokeria. Pikkuleivistä tuli todella hyviä, reunoilta mukavan rapeita ja keskeltä hieman sitkaita. 


Liitän postauksen CampaSimpukan ylälaidan #suurikeittokirjahaaste-välilehdelle, jonne kerään kaikki haastepostaukseni. 

4 kommenttia:

  1. Onpa mielenkiintoinen haaste, pitäisiköhän itsekin... Ja keksit varmasti herkullisia, muuta en odottaisikaan :) keksejä pitäisikin tehdä, ne on niin helppoja ja kuitenkin ihan erihyviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta tämä on hauska haaste, ei ajallista takarajaa. Mutta huomaan, että toimii paremmin niin päin, että alan selata kirjaa ja miettiä, mitä siitä tekisin kuin, että alkaisin etsiä kymmenistä kirjoista tiettyä ruokaa. On sitä niin tottunut nettihakuihin, että kun pitää ihan itse ottaa kirja hyllystä ja alkaa selata. :D

      Poista
  2. Tuo haaste on ollut mielessä mullakin. Ihanaa, että Suupaloja on päässyt käsittelyyn! Keksit on kuulemma tosi monen suosikkeja. Minä tykkään vielä enemmän taikinasta kuin kekseistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vielä kun suklaa on jähmettynyt ja reunojen rapeus vielä hieman lisääntynyt, niin aina paranee. Ja tuo suola, se on tosi hyvä, sitä pitää olla!

      Poista