maanantai 4. kesäkuuta 2018

Jälkilämpöjälkkäri

Eilinen jälkiruoka ansaitsee kaikessa yksinkertaisuudessaan oman postauksensa. Siltikin vaikka melkein samanlaista teimme pari vuotta sitten. 

Aprikoosit hiiligrillin jälkilämmössä

  • rasia aprikooseja (noin 15 kpl)
  • pieniä voinokareita
  • ruokosokeria
  • limoncelloa
  • timjamia
Halkaise aprikoosit ja poista kivi. Sommittele puolikkaat leikkuupinta ylöspäin foliovuokaan, tai johonkin muuhun grillin kuumuutta kestävään astiaan. Ripottele puolikkaille hieman ruokosokeria, pari ruokalusikallista riittää. Lisää mukaan  muutamia voinokareita, timjamin oksia ja loraus limoncelloa, tai muuta makeaa alkoholia. Marsala käy hyvin. Tai jos et välitä alkoholista tässä kohtaa, lisää hieman vettä tai jotain mehua. Ei paljon, sillä hedelmistä ja sokerista irtoaa lientä, mutta vähän, jotta liemestä muodostuu kastike. 

Kun grillaaminen on saatu päätökseen ja kuten tavallista, hiillos on parhaimmillaan, laita vuoka grilliin jälkilämmölle. Kurkkaa välillä, ettei lämpö ole liian kova. Noin puolessa tunnissa aprikoosit ovat pehmenneet ja vuokaan on muodostunut ihastuttava kastike pehmeille hedelmille. Tarjoa jäätelön kanssa. Meille osui todella hyvät aprikoosit ja makeustasosta tuli juuri sopiva. 


Tämä onnistuu tietysti myös uunissa, mutta oli hauska käyttää grillin jälkilämpöä jälkiruoan valmistamiseen. Grillin lämpömittari näytti noin kahta sataa astetta, joten sama lämpö toimisi uunissakin hyvin. Myös nuotiolla tämä varmaan toimisi ihan hyvin, aprikoosit voisi  kääriä vahvaan folioon. 

3 kommenttia:

  1. Erittäin hyvä idea tämä jälkiruoka! Ja vieläpä Limoncelloa, minun lempparia! :) Ihan varmasti kokeilen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että innostuit. Kävin muuten lukemassa blogisi läpi tänä aamuna 😀

      Poista