torstai 1. marraskuuta 2018

Bagelin torni


Tällaiset myöhäisten iltavuorojen viikot ovat mukavia, ehdimme syödä aamiaista yhdessä. Meillä vain on menossa varastojentyhjennysviikot, vain vapaapäivinä saa tehdä uutta ruokaa. Muina päivinä täytyy syödä jotain pakastimesta. Mitä suurempi rasia, sen pikemmin se täytyy tyhjentää viemästä tilaa. Mutta tänään söimme aamiaiseksi täytetyt bagelit, aikamoiset tornit niistä tulikin, hyvä kun ylsi haukkaamaan. 

Täytetyt aamiaisbagelit kahdelle

  • 2 halkaistua, paahdettua bagelia
  • sipaisu voita bagelin puolikkaille
  • 2 viipaletta pekonia
  • 1 luumutomaatti
  • 3 kananmunaa
  • pikkuisen voita
  • suolaa ja pippuria
  • ruohosipulia
Käytin paistamiseen mainiota Opan kolopannua, jonka varsinaista nimeä en tiedä, mutta käytän sitä jos jonkinlaiseen paistamiseen, jopa blinit paistuvat siinä hyvin ja etenkin tehokkaasti. Sipaisin kolosiin hieman voita ja laitoin kahteen koloon pekoniviipaleet puoliksi leikattuina. Nostin pannun kaasuliekin päälle kuumenemaan. Kun pannu oli kuuma ja pekoni jo lupaavasti tirisi, rikoin kolmeen koloista kananmunat ja kahteen jäljellä olevaan koloon laitoin tomaattiviipaleita. Maustoin kananmunat suolalla, pippurilla ja ruohosipulilla ja tomaatit pippurilla.



Halkaisin bagelit (kauppaperäisiä) ja paahdoin ne leivänpaahtimessa. Voitelin puolikkaat ja asettelin kummankin bagelin pohjapuolikkaalle ensin pekoniviipaleet, sitten kananmunat (1,5 kananmunaa/bagel) ja päälle vielä tomaattia. Kansi päälle ja sitten syömään, lisänä  mansikkasmoothieta, appelsiinimehua ja maitokahvia. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti