lauantai 1. joulukuuta 2018

Aurinkoenergiaa ja aamiaista parvekkeella joulukuun ensimmäisenä päivänä

Kuten olen maininnut, emme ole aikaisemmin olleet tähän aikaan vuodesta eteläisessä Euroopassa, emme marraskuuta paossa tai joulukuutakaan. Nyt kuitenkin olemme täällä Euroopan lounaiskolkassa ja on myönnettävä, että auringonvalo, miellyttävä lämpö ja leutous tuntuvat hyvältä. Tänään söimme aamiaista suotuisaan suuntaan olevalla parvekkeellamme, kunhan päivä oli kunnolla valjennut ja ilma lämmennyt sen verran, että villasukat jalassa tarkeni. Tänään oli cooked breakfastin vuoro, sellaisia emme tee kuin noin kerran viikossa. 

Cooked breakfast parvekkeella joulukuun ensimmäisenä päivänä

  • paketti jänskää pekonisuikaletta
  • 4 kananmunaa
  • pätkä chorizoa
  • nokare voita ja liraus oliiviöljyä
  • 4 luumutomaattia
  • salaattisekoituspussista kourallinen
  • kevätsipuli silppuna

Lisänä

  • maitokahvia ja teetä sen mukaan mitä kukin halusi
  • vesimelonia
  • kiivejä (keltaisia ja vihreitä)
  • kurkkua viipaleina
  • appelsiinimehua
  • sämpylöitä
  • voita
  • keksejä 
Aluksi latasin mutteripannuun kahvin tulemaan ja mittasin maidon kattilaan sen mukaan, että kahvia otti kolme ja teetä yksi. Antti kattoi pöydän parvekkeelle, ankean beige pöytäliina oli valkoinen nurjalta puoleltaan, joten nurja puoli päälle päin. Hän myös kipaisi muutaman sadan metrin päähän kauppaan ostamaan leipää. Välillä olemme syöneet kyllä paahtimen kautta edellispäivän leipää, mutta tänään sitä ei ollut jäljellä. 


Otin chorizosta kuoren pois ja leikkasin makkaran viipaleisiin. Kuumensin pannulla nokareen voita (varmistaakseni, ettei mikään pala pannuun, sillä vieraspannuista ei koskaan oikein tiedä). Paistoin pannun yhdellä laidalla chorizoviipaleita ja toisella pekonisuikaleita hetkisen ja kun ne olivat paistuneet sopivan rapeiksi, laitoin ne lautaselle paistinpannun lasikannen alle odottamaan. Käytin pannulla puolikkaiksi leikkaamiani luumutomaatteja ja nostin nekin odottamaan. Rikoin kananmunat pannulle paistumaan ja maustoin ne pippurilla. 

Kananmunien paistuessa laitoin tarjolle kiivejä ja melonia, kurkkua viipaleina, mehua, kahvia ja teetä ja kun leipäkuljetus saapui, myös tuoretta leipää. 



Koristelin suuren lautasen reunat salaattisekoituksella ja kun kananmunat olivat sopivat sunny side up-paistuneet, nostin ne salaattirenkulan reunoille, siihen keskelle pekonisilppua, chorizoviipaleita, luumutomaatteja ja kevätsipulisilppua. 


Aamiainen parvekkeella joulukuun ensimmäisenä päivänä maistui oikein hyvältä! Päivän vietimme käymällä Albufeiran ja Portimãon kaupungeissa, mutta eivät ne kumpikaan ole niin kivoja kuin tämä "meidän Lagosimme". 




Iltapäivällä Antti ja minä kävimme kävellen keskustassa etsimässä muutamia katutaidekuvia ja löysimmekin. Muutama jäi kyllä vielä löytymättä, ehkä ne ovat jo kadonneet.






Lisään postauksen CampaSimpukan ylälaidan Poissa kotoa-välilehdelle, jonne kerään reissuaiheisia postauksiamme aakkostettuina maittain.


2 kommenttia:

  1. Ihanan raikas aamiainen. Lämpö ja valo täällä Välimeren suunnalla talvella onkin sellaista josta niin pidän🌞Meillä täälöä tosin on
    lämpimämpää kiin Portugalissa, villasukkia ei ole vielä tarvinnut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maistuukin jotenkin paremmin, kun saa istua ulkona. :) Ja hedelmiä on niin hyvin saatavilla, sellaisia vieläpä, jotka maistuvatkin!

      Poista