keskiviikko 10. heinäkuuta 2019

Saganatorin kanaa


Otsikko on vähintäänkin viitteellinen, ei tämä ruoka ole Peter Sagania nähnytkään, eikä Peter Sagan sitä. Olen niin iloinen hänen Tour de Francen etappivoitostaan ja siitä, että ehdin ylipäätään katsomaan tämän päivän etappia, joten otsikko enemmän kuin paikallaan. Ja ihan oikeasti, uskon että Peter söisi tätä ruokaa, jos sattuisi vieraaksi CampaKeittiöön. Ohjeen raamit otin täältä ja loput tein kuten itse tykkäsin.

Ranskalaista polkupyöräilijän kanaa ja sieniä sekä pastaa

  • 500 g broilerin ohuita fileitä
  • marinadia, jonka sisällöstä en ole varma, koska en tehnyt sitä itse, mutta silmämääräisesti siinä oli oliiviöljyä, rosmariinia, rakuunaa, timjamia, inkivääriä, sitruunaa ja limeä, kokonaisia mustapippureita (joista mussutin ruoanlaittovaiheessa), oletettavasti suolaa ja kuivattua tomaattimurua
  • 2 rkl voita ja loraus oliiviöljyä
  • 2 kesäsipulia varsineen
  • 3 kynttä valkosipulia
  • 10-15 pientä ruskeaa herkkusientä
  • 6-8 pikkuista tomaattia
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 dl kanalientä
  • 1 dl kermaa
  • puolikkaan sitruunan kuori raastettuna ja mehu puristettuna
  • 1 rkl vehnäjauhoja+ 0,5 dl vettä
  • tuoretta rakuunaa ja basilikaa
  • 250 g kuivaa kierrepastaa + vettä keittämiseen + paljon suolaa
Antti oli laittanut broilerin ohuet fileet vakuumimarinadiin jo eilen, siinä vaiheessa hän ei vielä tiennyt millaiseen ruokaan ne tulisivat. Minä etsin ohjeen ruokaan, jossa olisi ranskalainen vivahde, se muodostui kanasta (lue:broilerista) ja sienistä. Mietin, että mitä tällä ruoalle tekisikään lisäkkeeksi ja päädyin pastaan, vaikkei se ihan hirveän ranskalaista olekaan. Sainpa pussinpojan pastaa käytettyä pois. 

Aloitin silppuamalla sipulin, valkosipulin ja tomaatit ja puolittamalla sienet. Laitoin pastaa varten vettä kiehumaan suureen kattilaan. Kuumensin pannua ja sillä voita ja oliiviöljyä. Kun pannu oli kuuma, laitoin sille marinoidut kanafileet, joista olin nyppinyt kokonaiset mustapippurit pois mahdollisimman tarkkaan. Kun fileet olivat saaneet molemmin puolin hyvän paistopinnat, nostin ne lautaselle odottamaan. Sitten lisäsin pannulle sipulit ja valkosipulit, joita kuullotin pari kolme minuuttia. Lisäsin mukaan tomaattisilpun ja sienet puolikkaina. Kypsyttelin koko settiä noin 10 minuuttia. 


Palautin broileripalat pannulle sipuleiden, tomaattien ja sienien kaveriksi ja kaadoin mukaan viinin, kanaliemen, kerman ja sitruunamehun. Sekoittelin ja annoin seoksen kiehua muutaman minuutin. Samaan aikaan pastavesi alkoi kiehua. Suolasin sen tanakasti ja kaadoin pastan kypsymään, tämä laatu vaati 8 minuuttia. 

Kun pastalla oli vielä noin 4 minuutti aikaa kypsyä, nostin broileripalat pois pannulta lautaselle ja peitin ne foliolla. Sekoitin pannulla olevaan kastikkeeseen vesitilkkaan sekoitetut vehnäjauhot suurusteeksi. Kastike sakeni nopeasti, lisäsin vielä tilkan sitruunamehua ja ihan vähän kermaa. Maustoin vielä suolalla ja pippurilla, sekä basilikalla ja rakuunalla. 

Kaadoin pastan lävikköön ja siinä tarjoilivadille. Nostelin broileripalat pastan päälle ja kaadoin siihen pinnalle kastikkeen pannulta. Ihan päällimmäksi vielä puristin loput sitruunanpuolikkaasta. Tämä oli hyvää ja maistuvaa ruokaa, sitä oli vain niin paljon, että syömme siitä huomennakin. Huomisen ranskalaisen ruoan haasteeseen sopivaksi sommittelemme jotain päärynöistä tai luumuista jälkiruoaksi. 


Tosiaan Peter Sagan voitti Tour de Francen viidennen etapin ja se teki minut tosi iloiseksi. Kokonaiskilpailua johtaa Julian Alaphilippe (oletan hänen olevan pohjanmaalaista sukua). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti