sunnuntai 6. lokakuuta 2019

Pitkän aikomisen tuloksena pinaattilettuja


Eilen meillä oli lasagnea, johon piti tulla pinaattia. Kun olin koonnut kaksi vuokaa valmiiksi uuniin, huomasin, että valmiiksi avaamani pussi tuoretta pinaattia oli yhä pöydällä. Miten voi olla niin huono muisti? Niinpä minun piti tänään käyttää pinaatit pois ennen kuin ne menisivät pilalle. Kesällä tein elämäni ensimmäiset nokkosletut, jotka olivat todella hyviä. Jos olin pitkään aikonut tehdä nokkoslettuja, en sen ripeämpi ollut pinaattilettujenkaan kanssa, aioin noin 25 vuotta. Käytin suunnilleen samaa reseptiä, muuten mutta lisäsin kolmannen kananmunan, sillä kananmunani olivat oikein pieniä. Tästä ohjeesta tuli 8 tavallisen paistinpannun kokoista lettua.

Pinaattiletut

  • 5 dl maitoa
  • pussillinen babypinaattia (70 g pussissa)
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 25 g voita sulatettuna
  • lisää voita paistamiseen
Laita pinaatinlehdet kannuun ja kaada päälle noin puolet maidosta. Hienonna sauvasekoittimella pinaatit maitoon vihreäksi velliksi. Lisää mukaan loput maidot, suola ja sokeri, kananmunat ja jauhot. Sekoita tasaiseksi ja lopuksi lisää vielä sulatettu voi. Jätä taikina turpoamaan ainakin puoleksi tunniksi, mielellään pidemmäksikin aikaan. Paista letut voissa. 


Minä tein lisäksi lettujen lisäkkeiksi tomaattien ja chorizon sekamelskaa. Puotin pieniä tomaatteja, jotka ovat olleet kypsymässä omenoiden kanssa sisällä korissa, sillä ne eivät ehtineet kypsyä kasvihuoneessa. Leikkasin pätkän chorizoa paloiksi ja laitoin ne lettujen paistamisesta kuumalle pannulle käristymään. Hetken päästä lisäsin pannulle pieniä tomaatteja ja sekoittelin. Lusikoin lettujen päälle ranskan kermaa ja kumosin paistuneet tomaatit ja chorizopalat päälle. Lisään postauksen CampaSimpukan yläreunat Pannukakut ja vohvelit-välilehdelle, jonne kerään kaikki vähänkään aihetta sivuavat postauksemme. 

2 kommenttia:

  1. Ihana huomata, että jollain muullakin on näitä "pitäis joskus kokeilla" -reseptejä. Pinaattiletut on sellainen klassikko mistä aika ei aja ohi ja niitä kelpaa tehdä vielä tästäkin 25 vuoden kuluttua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan, jokohan laittaisin ihan kalenteriin seuraavan pinaattilettupäivän? :D

      Poista