Tänään olen ollut sen verran flunssassa, etten ole kokkailut yhtään mitään, Antti lämmitti meille paneroidut kalafileet ja otimme niiden kanssa selleriremuladia ja kotoa asti tuotua aasialaista kesäkurpitsasäilykettä. Vähän piti tapella, että purkin sai auki, oli umpioitunut todella hyvin. Ja vaikka makuaistini on hieman hukassa, tämän hyvän maun maistoin.
Kokkausvoimieni ollessa nollissa, käytän päivän espanjalaiseen postaukseen ruokaa, jonka tein heinäkuussa, kun olimme hetkisen kotona campareissujen välissä. Tämäkin on Spain on A Fork-blogista, niiden nimi on Tortillitas de Queso Manchego, suomeksi manchegolettuset. Tein niitä tapasaterialle, jolle keräsin muutakin jemmapostattavaa, muutama on jo ollutkin blogissa, nyt jäi vielä yksi tämän jälkeen varalle.
Manchegolettuset kahdelle
- oliiviöljyä paistamiseen
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 1 kananmuna
- loraus olutta
- 1 pieni sipuli silputtuna
- 1 valkosipulinkynsi viipaloituna
- tuoreita yrttejä, timjamia, rosmariinia, basilikaa, persiljaa, mitä nyt sattuu olemaan, kaikki silputtuna
- 1,5 dl manchegoa raastettuna
- suolaa ja pippuria
Sekoitin kaikki ainekset oliiviöljyä lukuunottamatta tasaiseksi taikinaksi ja paistoin pannulla oliiviöljyssä. Puolitin suurinpiirtein lähdeohjeen määrät ja kuvasta päätelleen sain aikaan neljä lettusta. Lisänä oli majoneesia, johon olin sekoittanut pimentonia.
Nämä lettuset olivat hyvät, mutta todella täyttävät. Hyvä etten tehnyt yhtään enempää.
La Vueltassa ajettiin tänään toisen jakson viimeinen etappi, Orleansissa on kunnallisella leirialueella niin hyvä hintaan kuuluva netti, että sanon minä hohtimet. Katsoimme siitä noin 60 viimeistä kilometriä ja voittajaksi ajoi tänään Mads Pedersen. Kokonaiskilpailun kärjen tilanne ei muuttunut. Huomenna on toinen ja samalla viimeinen lepopäivä ennen viimeistä rutistusta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti