sunnuntai 10. marraskuuta 2019

Rapea punakaalisalaatti

Isänpäivän perhepäivällinen ilahdutti näin loman päättyessä. Matkalta paluun jälkeen oli mukava nähdä nuorisoa, vaihtaa kuulumisia ja syödä yhdessä. Tein uunilohta ja perunamuusia ja niiden kaveriksi rapeaa punakaalisalaattia. 

Nahattomiksi kolmioiksi leikatut lohipalat ennen uuniin menoa
Näin Portugalissa 24Kitchen-kanavalla jakson Jamie Oliverin ohjelmaa, jossa hän teki hauskan näköistä punakaalisalaattia, suitsait tietysti, olihan kyseessä 30 minuutin ateria. Minun oli tarkoitus tehdä salaattia jo Lagosin keittiössämme, mutta punakaalit olivat kaupoissa niin suuria, ettei ollut järkeä ostaa sellaista pari kiloista möllykkää. Nyt en löytänyt ohjetta enää, vaan kehittelin salaatin oman makuni mukaan. 

Punakaalisalaatti 

  • puolikas punakaali (noin 400 g)
  • 3 pientä suippoa punaista paprikaa
  • 2 tomaattia
  • puolikas kurkku
  • rasia minimozzarellapalloja
  • loraus säilykepunajuurien lientä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 tl hunajaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • ihan vähän jauhettua chiliä
  • puolikas melko pienestä vesimelonista
Leikkasin punakaalin puoliksi niin, että halkaisin sen kannan kautta. Säilöin toisen puolikkaan jääkaappiin odottamaan jotain muuta ruokalajia. Kuorin kaalin päällimmäisen lehden pois, se oli vähän nahistunut. Leikkasin viillon puolikkaaseen niin, että viilto ylsi melkein kantaan asti. Sitten leikkasin poikittain kaalin ohuiksi suikaleiksi. Olisin voinut yrittää leikata vieläkin ohuemmiksi suikaleiksi. Kokosin suikaleet kulhoon ja erottelin niitä käsin toisistaan. Samoin leikkasin paprikat suikaleiksi ja fileroin tomaatit ohuiksi paloiksi. Kurkun kiersin sellaisella hassulla leikkurilaitteella kiemuroiksi. En ollut aikaisemmin käyttänyt vekotinta. Se on kuin iso kynänteroitin ja kurkkua kierretään sen terää vasten ja lopputulos on pitkiä ohuita kiemuroita. Leikkasin ne lyhyemmiksi pätkiksi. Yhdistin kaikki kasvikset kulhossa ja sekoittelin. 

Sekoitin kupissa oliiviöljyn, hunajan ja sitruunamehun, maustoin kastikkeen suolalla, pippurilla ja jauhetulla chilillä, joku yrtti olisi voinut olla kiva lisä, vaikkapa korianteri. Kaadoin kastikkeen kulhoon kasvisten päälle ja sekoitin.

Värjäsin minimozzarellapallot punajuuriliemellä, näin idean Jotain Maukasta-instassa jokunen päivä sitten. Minimozzarellapallot eivät imaisseet niin hyvin väriä pintaansa kuin parempilaatuinen buffalopallo varmaan olisi tehnyt. Mutta hauskannäköisiä näistäkin palloista tuli. Näyttävät pikaisessa kännykkäkuvassa isoilta vadelmilta. 

Kaadoin salaatin pitkulaiselle vadille ja sommittelin päälle vielä värjätyt mozzarellapallot ja vadin reunoille kolmioksi leikatut vesimelonipalat. Tämä rapea salaatti oli etenkin omaan makuuni ja sehän on jo hyvin!

EDIT: lisäsin aineluetteloon ja ohjeeseen kastikkeen hunajan, se oli näköjään unohtunut kirjoitusvaiheessa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti