lauantai 31. tammikuuta 2015

Venäläinen menu

Todella pitkältä tuntuneen työviikon päätteeksi kävimme eilen syömässä Harmoonissa. Olin huomannut heidän sivuiltaan maininnan venäläisestä menusta ja se kiinnosti oitis. Ateria muodostui yhdestä keittiön tervehdyksestä ja neljästä ruokalajista. Alkuun saimme pienen tomaattisen makupalan ja talossa leivottua leipää. 


Ensimmäisenä ruokalajina olivat blinit. Niiden rakenne oli aika erilainen, kuin aiemmin syömieni. Ne olivat todella ilmavia, eivätkä voita tihkuvia, kuten esimerkiksi Lasipalatsissa tai itseaskaroimani blinit. Lisäkkeitä oli maltillisen sopivasti. Pidin hunajaisen smetanan makeudesta.


Toisena ruokalajina oli osiin hajotettu borssikeitto, joka oli todella kaunis annos, eikä maussakaan ollut moittimista millään muotoa. Prässätty nauta oli nyhtöisän pehmeää ja porkkanakuutiot hauskaa pureskeltavaa. Punajuurikeitto kaadettiin annokseen vasta pöydässä.Pääruokana oli Kievin kanaa. Rapea kuori ja mehevä sisus saivat minut syömään aavistuksen enemmän kuin olisi ollut tarpeen, hapankaalia täytyi hieman jättää lautaselle. 


Jälkiruokana oli charlotte russe, joka oli myöskin saanut uudenlaisen ulkoasun, joka miellytti silmiämme kovasti. Annos oli miellyttävän viileä, eikä liian makea. Pidimme aterian päätöksestä oikein paljon. Kammenpyörittäjä kehui sitä seikkaa, että marenkia oli annoksessa vain vähän, sillä hän ei ole suuri marengin ystävä. 


Ravintolassa näytti olevan aika hiljainen ilta ja ateriamme sujui melko ripeää tahtia, mikä ei kyllä haitannut yhtään, sillä työviikon aiheuttama väsymys alkoi nousta pintaan. Olimme valmiit jo noin puolentoista tunnin kuluttua. Venäläinen menu kahdelle viinipaketin ja alkujuomien kanssa maksoi 172 euroa. 

Tämä oli kummallekin meistä kolmas kerta, kun illastimme viime keväänä avatussa ravintolassa, eikä tämä kertakaan varmasti jää viimeiseksi. Liitän tämän postauksen Campasimpukan ylälaidasta löytyvälle Valmiissa pöydissä-välilehdelle, jonne kerään ravintola-aiheisia postauksiamme.

4 kommenttia:

  1. Kävelinkin maanantaina Harmoonin ohi ja mietin, että minkähänlainen paikka se mahtaa olla. Jos kesäretkemme ulottuu Jyväskylään, niin taidammepa astua sisään.

    VastaaPoista
  2. Hyvännäköiset setit, erityisesti tuota borssikeittoa olisi kiva päästä lusikoimaan!

    VastaaPoista