sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Pikeletit - aussipannarit


Tänään oli pitkästä aikaa pannukakkuaamu ja mieleeni muistui Australian lahja maailmalle, pikeletit. Olin laittanut foodgawkerin suosikkikansiooni jo aikoja sitten ohjeen, joka oli kokeilemisen arvoinen. Aussipannukakkujen ratkaiseva ero amerikkalaisiin on se, ettei taikinaan tule itseensä rasvaa ollenkaan ja niiden sanotaan olevan hieman makeampia, kuin amerikkalaiset serkkunsa. Makeus saadaan aikaan tomusokerilla. Tällä kertaa käyttämässäni ohjeessa oli mukana myös sitruunaa kuoriraasteen muodossa. Tuplasin Cook Republic-blogin ohjeen, sillä meitä oli neljä aamiaisella. 

Sitruunaiset pikeletit (noin 20 kpl)

  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 3 dl maitoa
  • 2 rkl tomusokeria
  • 2 kananmunaa (lisäys, unohdin aluksi kananmunat tästä listasta)
  • luomusitruunan kuori raastettuna
  • 1 rkl vaniljauutetta
  • ripaus suolaa
  • voita paistamiseen
  • (tarjoiluun ruokosokeria ja sitruunamehua)
Sekoita ainekset tasaiseksi ja anna taikinan hetken levätä. Paista pannukakut voissa molemmin puolin 1-2 minuuttia, tarkista yhdestä pannukakusta, että se on kypsä. Tarjoile sokeriripauksen ja sitruunamehutilkan kanssa, meillä oli tarjolla mustikoita ja vaahterasiirappia. Pannukakkujen rakenne oli melko tiivis, arvelen sen johtuvan taikinan rasvattomuudesta. Ei näistä ihan suosikkipannareitani tullut, mutta kaikki kyllä hävisivät vadilta. Liitän pikeletit Campasimpukan ylälaidasta löytyvälle Pannukakut-välilehdelle.

11 kommenttia:

  1. Tiiviyteen vaikuttaa varmaan munattomuuskin, joka kuulostaa minusta vähän hassulta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos huomautuksesta, kyllä siihen tuli kananmunaa, minä lisään sen heti! Miten unohdinkaan sen listasta?

      Poista
    2. Sitten lopetan rakenteen etäihmettelyn. Tuli muuten ikävä syrnikkejä mutta paistamiseen sopivat pannut ovat kotona.

      Poista
    3. Hyvä kun asia selvisi :) Onko muuten sveitsiläinen voi hyvää?

      Poista
    4. Voisin mä kaikkia maitotuotteita tuoda rekallisen... siis on.

      Poista
  2. Voi röhnä!!! Olin aikonut tehdä tänä viikonloppuna aamiaiseksi pannukakkuja, mutta unohdin! Olemme syöneet puuroa. Ihan tylsää. Ehkäpä iltapalapannukakut ohjelmassa?

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. Olivat kyllä helppoja paistaa, taikina käyttäytyi kiltisti! :D

      Poista
  4. Ah, pannareita! Aussiversioita en ole koskaan kokeillut, mutta nää menee testiin ihan varmasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pannukakut kuuluvat kyllä varmaan vähän joka maan perinteisiin :)

      Poista