sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Suklaa-mustikkamuffinit


Ystäväni sauvajyvänen kävi perheensä kanssa kylässä ja blogaanien kesken on tietysti laitettava parasta pöytään. Minä laitoin niin parasta, että paistoin muffinitkin kahteen kertaan! Ensimmäinen erä jäi keskeltä raa'aksi ja laitoin leivonnaiset uuniin uudelleen siksi ajaksi, kun tein uuden taikinaerän. Epäonnistuneet paistuivat loppuun ja syömäkelpoisiksi, mutta eihän niiden keskelle painunut kuoppa enää muuksi muuttunut. Jälkeläiset eivät olleet pahoillaan, että rumia muffineita oli pellillinen onnistuneiden lisäksi. Ohjeen näihin vähän muuntelemiini muffineihin otin Your Sunny Side Up-blogista. Aikaansaannokseni, ne onnistuneetkaan eivät olleet kyllä yhtä kauniita kuin esikuvansa. Mustikat olivat oma lisäykseni ohjeeseen. Tumman sokerinkin vaihdoin kullanväriseen ruokosokeriin ja käytin kaakaota väriksi.

Mustikkaiset suklaamuffinit (noin 15 pientä)

  • 280 g vehnäjauhoja
  • 160 g ruokosokeria
  • 2 rkl kaakaota
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 90 g voita
  • 1,5 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 100 g suklaanappeja (tummia, valkoisia ja vaaleita)
  • 1 dl mustikoita
Kuumenna uuni 190 asteeseen ja etsi muffinipapereita esille. Sulata voi ja jätä se jäähtymään. Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, sooda, kaakao ja sokeri. Vatkaa kananmunat kevyesti toisessa kulhossa ja kaada mukaan maito ja jäähtynyt voi, sekoita. Kaada maito-muna-voiseos kuivien aineiden päälle ja sekoita nuolijalla taikina tasaiseksi, vältä liikaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Lisää mukaan suklaanapit ja mustikat ja sekoita jälleen. Annostele taikinaa muffinivuokiin noin iso ruokalusikallinen, jos vuokasi ovat pieniä. Älä täytä yli puolen välin. Paista muffineita uunin keskiosassa 20-25 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla ja kun tikku on puhdas pistoksen jälkeen, ovat muffinit kypsiä. Tai näin minä uskoin ensimmäisen erän jälkeen ja muffinit painuivat kuopalle. Seuraavaa erää paistoin viisi minuuttia pitempään ja 25 minuuttia oli sopiva paistoaika.
uudet ajolasini jo kaipaisivat nenälleni

8 kommenttia:

  1. Saattaa olla sama lasimalli kuin mulla. Muita aurinkolasejahan ei edes ole kuin O-lasit, eihän?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole! Nuo sopii minun nenälle aivan mahtavasti, eikä sievä väri ole pahaksi sekään :D

      Poista
  2. Lapsiparat, kun joutuvat syömään ylimääräisen pellillisen muffinsseja :D

    VastaaPoista
  3. Kiitoksia viimeisestä, oikein maistuvia olivat! Oli tosi kiva käydä teillä kylässä! Juuri tultiin kotiin, eli vähän vielä mutkiteltiin, joten päivälle tuli mittaa.

    VastaaPoista
  4. Kunnon blogaani ottaa reseptin, mutta ei koskaan tee juuri sen mukaan... Muokkasin vähän sitä ja muutin tätä ja lisäsin tota :) Kuulostaa kovasti tutulta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, näin se on :D Miksihän sitä ohjetta pitääkin aina mennä sörkkimään?

      Poista