perjantai 2. lokakuuta 2015

Muistin tueksi: Poissa kotoa


Kuten tulin tunnustaneeksi, en muista asioita enää niin hyvin kuin joskus. Jos asia on tylsä tai ikävä, ei sen niin väliäkään. Matkat ovat kuitenkin sellainen juttu, että ne haluan muistaa. Ennen blogin aloittamista kirjoitin reissuilla aina päiväkirjaa, ainakin pidemmillä ja kauemmas suuntautuneilla ja niistä on tosi kiva lukea vielä nytkin toisinaan. Sittemmin päiväkirja on jäänyt ja rappeutuvan muistini tukena on nykyään blogimme, jonne lukijoiden tunteista piittaamatta kirjoitan reissupostauksia niin koti- kuin ulkomaillakin. 

Tunnisteluetteloni lienee jo ainakin Euroopan pisin, eikä se oikein toimi, jos minun pitää nopeasti (vaikka mikä kiire, valmiissa maailmassa?) löytää, että mikä se oli se juttu siellä toissa tai viime kesän matkalla, vai oliko tammikuussa kolme vuotta sitten. Tunnisteluetteloni tarkoitus on lähinnä olla naurettava eepos pöhköimmistä mielleyhtymistä, joita postauksista voi tulla, tai blogiin voi osua. Se toimii siinä tarkoituksessa oikein hyvin. Minun on jo pitemmän aikaa pitänyt koota uusi välilehti Campasimpukan ylälaitaan tähdellisten pannukakkuohjeiden, campasanaston ja miittipostausten ja muisten tärkeiden aiheiden rinnalle. En vain osannut enää. Mahtaako se olla toinen merkki aivojeni pehmenemisestä? Minua ärsytti suuresti, etten osannut asiaa, jonka olin osannut jo kuusi kertaa aikaisemmin. Bloggerin ulkoasun muotoilu tekee vain joskus minulle tenän, enkä millään saa haluamaani asiaa kohdalleen. Toinen samanlainen oli Instagram-koosteen saaminen näkyviin sivupalkkiin. Sen kanssa onnistuin viimein, kun ajattelin että nyt onnistun, vaikka tässä menisi henki. Ei onneksi mennyt.

Tänä aamuna sain samanlaisen kiukunpuuskan ja päätin nyt osata tehdä sen hempeleen välilehden ja noin viidentoista epäonnistuneen kokeilun jälkeen sain kuin sainkin välilehden Poissa kotoa aikaiseksi. Sinne lisäilen tässä pikkuhiljaa postauksia, joiden aiheena on reissaaminen Suomessa ja maamme rajojen ulkopuolella. Jotkut postauksista on julkaistu alunperin sisarblogini, CampaCaminon puolella. Maapallon ulkopuolisia reissuja ei ole vielä tiedossa, mutta teen niille sitten ihan oman välilehden, jos osaan, mikäli joku taho tahtoo sponssata meille sellaisia matkoja. Otan ehdotuksia vastaan ja lupaan tehdä ainakin kaksi postausta aiheesta kuvin ja melkeinpä voisin luvata kehuakin. Tai mistä sitä tietää, jospa avaruudessa on ihan tappotylsää?

Niin että älkäätten häiriintykö uudesta välilehdestä, saa siellä käydäkin!

Peruutan tällä erää postauksissa ja laitan linkkejä uudemmasta vanhempaan päin. Saa kommentoida! Vaikka niin te kommentoisitte, vaikka kieltäisin ja jättäisitte kommentoimatta, vaikka pyytäisin. Sellaisia te olette, hienot lukijani! Sellaisia teidän pitää ollakin!

EDIT: Nyt Poissa kotoa-välilehti alkaa olla ajantasalla, lisäilin sinne kuvia ja pieniä jutteluksia eri maista ja niissä matkustamisesta.

Tässäkö tulevan caminoni look?

2 kommenttia: