lauantai 9. syyskuuta 2017

Huevos Fritos con Ajo y Pimientos de Padron suurena ilon päivänä


La Vuelta on päättynyt aiemminkin Alto l'Anglirulle ja muistaakseni silloinkin hihkuin niin, että seuraavana päivänä oli kurkku kipeä. En voisi olla iloisempi siitä, miten tämän vuotisen La Vueltan toiseksi viimeinen etappi päättyi. Alberto Contador taisteli itsensä voittoon tuossa aivan karmeassa nousussa. Chris Froome jäi lopulta vain seitsemäntoista sekuntia. Mutta sehän riitti Albertolle etapin voittoon uransa toiseksi viimeisenä päivänä ja siihen, että hän nousi kokonaiskilpailun neljänneksi. Huomenna seremoniallisessa päätösetapissa ei kärkisijoihin enää haeta muutoksia, vain kirimiehet taistelevat etapin voitosta. 

Söimme iltapalaksi espanjalaista tyypillistä tapasta, paistettuja munia ja pimientos de padron-nimisiä pieniä grillipaprikoita. Otin ohjeen Tapas – Yksinkertaisia yhdistelmiä, hätkähdyttäviä makuja-kirjasta. Olen tehnyt tästä kirjasta useita ruokia blogin alkuvuosina, mutten ole muistanut sitä omistaneenikaan pariin vuoteen. Nyt kun olen mukana Ku ite tekee-blogin Minnan #suurikeittokirjahaasteessa, kuittaan tällä ohjeella jälleen yhden kirjan. Lisään postauksen CampaSimpukan ylälaidan #suurikeittokirjahaaste-välilehdelle, jonne kerään kaikki tähän aihepiiriin kuuluvat postaukset.

Paistetut munat ja pienet vihreät paprikat kahdelle

  • 1 suuri valkosipulin kynsi
  • oliiviöljyä
  • 2 kanamunaa
  • 12 pimientos de padronia
  • suolaa ja pippuria
Kuumenna paistinpannussa runsaasti oliiviöljyä, aivan niin että pannun pohja lainehtii. Lisää öljyyn kunnolla mustapippuria myllystä. Kypsennä öljyssä murskattua valkosipulia hetkinen ja nosta silppu sitten lautaselle odottamaan. Nakkaa paprikat öljyyn (tai no älä nakkaa, öljyä loiskuu) ja paista niitä joka puolelta niin, että niiden pinta alkaa hilseillä. Nosta paprikatkin lautaselle talouspaperin päälle. Riko kananmunat kuumaan öljyyn ja paista niitä sen aikaa, että keltuainen on melkein hyytynyt. Kuuma öljy tekee kananmunan pohjasta herkullisen rapean ja kupruisen. Nosta kananmuna lautaselle, lisää sen päälle paahtunut valkosipulisilppu ja pippuria. Asettele kaveriksi paistetut paprikat ja mausta vielä suolalla. Syö välittömästi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti