sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

Luottovinkin mukaan – Ostroferia Oulussa


Kesälomareissun alkuun pysähdyimme yhden yön verran Oulussa. Saavuimme kaupunkiin iltapäivällä todella kauniina perjantaina, aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja lämmintäkin oli parisenkymmentä astetta.


Olin varannut meille majoituksen Lapland Hotels Oulusta, joka on sama rakennus, jossa majoituin kesällä 2011 ollessani aivan ensimmäisessä blogaanimiitissäni, legendaarisella Oulun bloggaajien piknikillä. Siitä alkoi moni kaunis blogiystävyys. Tuolloin hotelli oli vielä Holiday Inn. 


Ennen hotelliin menoa kävimme kahdessa museossa, sillä Museokortti tykkää, että sitä käytetään. Ensin kävimme katsomassa hienoa naistaiteilijoiden näyttelyä Moderni nainen Oulun Taidemuseossa. Pohjois-Pohjanmaan museossa kävimme katsomassa Saisiko olla kahvia-näyttelyn. Siellä oli enemmän kahvikuppeja kuin äitini kokoelmassa, se on myönnettävä.


Jokseenkin jylhän näköinen tämä Maakuntamuseo
Kävelimme myös Ainolan puistossa ja koitin muistella millä nurmialueella aikoinaan olen ollut istumassa blogaanipiknikillä, mutten ollut ihan varma. Ehkä se kohta puistoa on juuri nyt remontissa.Tuo perjantai oli se jona tämän vuoden Giro d'Italia mullistui kokonaan, mutta me olimme asiasta täysin tietämättömiä ja valmistauduimme päivälliseen Hannelen suosittelemassa Ostroferiassa. Ravintolan nettisivulla ei ole ruokalistaa lainkaan, mutta olin saanut Hannelelta sisäpiirin tietoa millaista ruokaa paikassa on. Olin tehnyt meille varauksen, jonka aikaa ravintolan puolesta haluttiin hieman aikaistaa, mikä sopi meille kyllä hyvin. Täyttä ravintolassa ei ollut koko sinä aikana, jonka siellä vietimme, mutta ei se muutos meitä tietenkään haitannut.


Ostroferiassa taitaa olla noin 20 asiakaspaikkaa sisällä ja muutama lisää  ulkona näin kesällä. Me saimme kivat ikkunapöydän paikat ja meille kerrottiin ravintolan ruokafilosofiasta ja sen päivän tarjolla olevista ruokalajeista. Ymmärsimme, että annokset ovat aika pieniä, joten tilasimme lopulta ne kaikki. Osan tilasimme kummallekin, osan jaettaviksi ja se oli oikein hyvä ratkaisu.Pitää kyllä sanoa, että Ostroferia oli mukava kokemus, ruoka oli hauskaa ja hyvää, ensimmäistä kertaa pääsin maistamaan maitohorsmaakin. Pikkuiset purilaiset olivat mehukkaat ja korvasienikeitto kutkuttavan samettista pienellä pelkokertoimella, kuten aina kun syö jotain myrkyllistä. Tietysti sienet oli asianmukaisesti ryöpätty, eikä oikeasti ollut mitään pelättävää. Tarjoilu oli oululaiseen tapaan letkeää, ruoat esiteltiin leppoisasti eikä annosten välissä tarvinnut odotella liian pitkään. Saimme kuitenkin syömiseen kulumaan hyvän kaksi ja puoli tuntia.
Joimme lopuksi kahvit ja liköörit ja laskun tullen saimme todennuksen sille, että tosiaan juomien osuus on suomalaisissa ravintoloissa joskus melkein yhtä paljon kuin ruoan vaikkei mitenkään kaksin käsin hörppisikään. Hieman meistä tuntuivat jotkut annokset kalliilta, tai oikeammin ruokaruoka, tai ruokakin, sillä annoksia ei oltu laskulla eritelty tuon kummemmin. Olisi ollut kiinnostavaa tietää mikä niistä maksoi 9 euroa ja mikä 15 euroa. Ostroferia oli kokonaisuudessaan erittäin miellyttävä, täysin pönötysvapaa ravintola, jonka jonkun toisen hetken koko listan menisimme mielellämme syömään. Kokonaisuus maksoi 232 euroa, joista ruoan osuus oli 124 euroa.
Lisään postauksen CampaSimpukan ylälaidan Valmiissa pöydissä-välilehdelle, jonne keräämme ravintola-aiheisia postauksiamme. Ravintolapäivällisen jälkeen kävelimme hieman aurinkoisia ja lämpimiä Oulun katuja ja ihailimme taidetta.

Niin kerta!

4 kommenttia:

 1. Mukava saaha raportti entisestä kottoo. Ouluhan on pönötysvappaa Savo iliman sitä Savvoo. Hyvvää matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kiva kokemus! MInulle rovaniemeläisenä Oulu oli aina se iso kaupunki. :D Nyt se ei enää tunnu niin isolta, mutta kivalta kyllä, etenkin kauniina kesäisenä päivänä.

   Poista
 2. Voi että, Ostroferia on vieläkin kokematta minulla! Noista viimeisen kuvan taidepläjäyksistä sen sijaan on kokemusta yllin kyllin :)

  Vielä joskus Ainolan puistoon villasukkapiknikille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kyllä kiva joskus vielä päästä osallistumaan oululaiseen miittiin! ;D

   Poista