perjantai 20. maaliskuuta 2020

Raittiissa ilmassa


Kävimme aamupäivällä ulkoilemassa, sillä tänään aurinko on paistanut eikä tuule niin paljon kuin monena päivänä on tehnyt. Ehdotin ensin retkeä Pyhähäkin kansallispuistoon, mutta hylkäsimme sen, koska emme tiedä Saarijärven seudun lumitilannetta. Niinpä päätimme mennä lähempänä olevaan lempikohteeseemme, Saraakalliolle. Maisema oli sieltä kallion päältä aivan yhtä kaunis kuin ennenkin ja aamiaisleivät ja maitokahvi maistuivat kivellä istuen. Minä jänistin laskeutumisesta alas kalliomaalauksille, vaikkei polku ollutkaan liukas tai jäinen. Antti meni katsomaan maalauksia, vaikka arvelikin niiden näkyvän nyt aika heikosti, koska oli niin kirkas auringonpaiste ja kallio kuiva. Näin olikin. Paras sää kalliomaalausten näkymiseen on sateinen, jolloin kallio on märkä. Palasimme autolle ja huomasimme, että kalliolle opastava kyltti onkin kaatunut. Nostimme se pystyyn, mutta eipä se kovin paljon vinkkiä nykyisellään anna. Toisaalta, pysyypä hieno kohde melko piilossa ja turvassa vahingonteoilta, joita kalliomaalauksille on joissakin paikoissa ikävä kyllä tehty.

2 kommenttia:

  1. Aivan ihanat maisemat:) Nyt kun täällä on ulkonaliikkumiskielto (onneksi olen koiranomistaja;D) niin ei oikein pääse minnekkään, mutta voi näin mennä nojatuoliretkelle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä ei (vielä) ole, joten on ollut hyvä käydä vähän kävelemässä paikoissa, joissa ei ihmisiä juurikaan ole. Tuolla reissulla tuli vastaan yksi pariskunta koiran kanssa. Nyt alkaa työviikko, tulee muuta ajateltavaa, sekään ei ole pahasta. Hyvää viikkoa sinne, niin hyvää kuin mahdollista.

      Poista