torstai 29. elokuuta 2019

Chorizokauden avaus

Chorizoa menee meillä noin puolitoista kiemuraa vuodessa ja näin La Vueltan aikaan sitä kuluu 90 %. Nyt emme ole aikoihin syöneet tätä maukasta makkaraa, joten oli taas aikakin. Löysin ohjeen espanjalaiseen kanavuokaan, muina raaka-aineina perunaa ja sitä chorizoa. Ohjeen otin täältä, blogia pitää Mike. 

Uunista ulos kanaa, perunaa ja chorizoa

  • 4 broilerin filettä
  • 1 pieni lenkki chorizoa
  • 6 keskikokoista perunaa
  • 1 pieni keltasipuli
  • 1 pieni punasipuli
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • kuivattua appelsiininkuorimurua (olen ostanut sellaista Portugalista, vaihtoehtona voi käyttää appelsiinin raastettua kuorta)
  • tuoretta oreganoa ja lehtipersiljaa 
Kuumenna uuni 220 asteeseen. Ota esille uunivuoka ja lorauta sen pohjalle oliiviöljyä. Leikkaa pestyt perunat  ja makkara suupaloihin ja puolita broilerifileet. Levitä ne kaikki uunivuokaan ja ripottele päälle suolaa, pippuria, silputut yrtit ja appelsiininkuoriraaste tai kuten minulla -murut. Sekoittele kunnolla, niin että kaikki ainekset ovat hyvin öljytyt. Paista vuokaa noin 45-60 minuuttia, kunnes broileri ja perunat ovat kypsiä ja makkara rapeaa. 


La Vueltan kuudes etappi oli keskivaikea vuorietappi, eilen en Vueltan nettisivulta saanut sitä selville. Juuri ennen suoran lähetyksen alkua oli tapahtunut suuri kolari, jossa useita ajajia oli loukannut itseään ja keskeyttämään joutuivat ainakin Nicolas Roche ja Rigoberto Uran. Nousuun päättyneen etapin voittajaksi ajoi Jesús Herrada. Kokonaiskilpailun johtoon nousi etapin kakkonen, Dylan Teuns. Nairo Quintana putosi muutamia sijoja viidenneksi, mistä olen hieman nyrpeissäni, mutta paremmat menee edelle, niin se vaan on. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti