keskiviikko 28. elokuuta 2019

Uudenlainen täytetty kesäkurre

Tehokkaita päiviä osuu kohdelleni harvoin, mutta sentään toisinaan. Tänään saimme mummonsekomehuhommat loppuun tältä vuodelta, 11 litraa mehua on viilentymässä ja odottamassa pakastimeen pääsemistä. Mehuaseman hoitelun ohella tein meille päivälliseksi uudenlaiset täytetyt kesäkurpitsaveneet, joiden ohjeen otin summittaisesti täältä. Meillä ei ollut pyöreitä pieniä kesäkurpitsoja, vaan yksi pitkulainen suuri, lähes Jorma-kokoa. Myöskään kastiketta en tehnyt kuten ohjeessa, vaan käytimme lisäkkeenä eiliseltä jääneen tomaattisalsan. Uutta minulle tässä ohjeessa oli tonnikalan käyttäminen ja se, miten täytteeseen laitettiin kananmunaa, joka muodosti täytteeseen munakokkelimaisen lisän. Kuulostaa oudolta, mutta oli todella hyvää!

Tonnikalatäytteinen kesäkurpitsa

  • 1 suuri pitkulainen kesäkurpitsa
  • oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 1 keltainen paprika
  • suolaa ja pippuria
  • tonnikalaa (hyvälaatuista MSC-sertifioitua tonnikalaa öljyssä, saa silloin tällöin ostettua Lidlistä lasipurkkiin pakattuna)
  • 2 kananmunaa
  • manchegojuustoa raastettuna
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise kesäkurpitsa pitkittäin ja koverra sisus pois, varo rikkomasta kuorta. Sivele veneiksi koverrettuihin kuoriin hieman oliiviöljyä, ripota suolaa ja pippuria. Laita veneet uunipannulle ja paista niitä sen aikaa, kun valmistat täytteen, ainakin 15 minuuttia. (alkuperäisohjeessa koverretut kurret esikeitettiin, mutta minusta paistaminen on parempi tapa) Ota vuoka uunista ja jätä veneet vähän jäähtymään. Ripota veneiden pohjalle hieman raastettua manchegoa. 

Silppua kurpitsan sisus, sipuli ja paprika ja paistele niitä noin kymmenen minuuttia, kunnes seos on paistunut kasaan. Lisää mukaan tonnikala paloihin pienittynä ja sekoita vielä pannulle kaksi kananmunaa kevyesti vatkattuna. Sekoittele täytettä niin, että kananmuna kypsyy munakokkelin tapaan ja sekoittuu täytteeseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Varmasti joku, monikin yrtti sopisi tähän, mutta multitaskasin sen verran mehuhommassa, että yrtit unohtuivat. 

Lusikoi täyte veneisiin ja päälle vielä runsaasti juustoraastetta. Paista täytettyjä veneitä kunnes juusto on kauniin värinen, minä paistoin noin 15 minuuttia. Malta odottaa hetki, sillä tämä on tosi kuumaa ruokaa ainakin vartin verran uunista ottamisen jälkeen, siinä on sen verran kosteutta ja juustokuori vielä pitää lämpöä hyvin. Happy Joen alkoholiton siideri ei ole ollenkaan hassumpaa.
La Vueltan viides etappi oli jännitystä täynnä. Jyrkkään nousuun päättyneen etapin vei nimiinsä vekkuli Angel Madrazo Ruiz, joka jallitti hatkakavereistaan ainakin Jose Herradaa, ei ehkä niinkään joukkuekaveriaan Jetse Bolia. Kokonaiskilpailun johtoon nousi Miguel Angel Lopez, joka on nyt 14 sekuntia Primoz Roglicin edellä ja 23 sekuntia Nairo Quintanan edellä. Huomennakin on mäkinen etappi, mutten oikein saanut kuvauksesta selkoa voiko sitä pitää aivan vuorietappina. Hyvin tämä Vuelta on alkanut, vaikka minä pääsinkin mukaan menoon vasta hieman jälkijunassa. Ymmärrän kyllä, etteivät odottaneet minua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti