tiistai 27. elokuuta 2019

Pikkuinen iltapala La Vueltan alussa


La Vuelta on alkanut jo viime lauantaina. Olimme silloin reissussa ja sittemmin olen ollut töissä niin, etten ole ehtinyt mitenkään paneutua yhdeksännen espanjalaisen ruokahaasteen toteutukseen. Ensimmäisen päivän kisatapahtumien lopun ehdimme sattumalta katsomaan tallinnalaisessa hotellissa ja teimme sen yhdistämällä äänen kännykältä ja kuvan telkkarista, jonka kuva oli noin puoli minuuttia edellä tapahtumia. Ei haitannut. Tänäänkään en ehtinyt kotiin ennen kuin kisa oli jo käyty, mutta ensimmäistä kertaa löysin Eurosport Playerista tallenteen etapin lopusta. Lähetykset eivät ole niin pitkiä kuin tänä vuonna olivat Girossa ja Tourissa, mutta parituntisia kuitenkin. 

Minua odotti töistä tullessani maistuva iltapala, josta sain jo vihjettä töihin. Arvelin, että nyt on molekyylikokkausta. 


Pan con tomate revisited

  • vaaleaa leipää viipaleina
  • suuria tomaatteja (meillä 12 kpl) 
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • 2 valkosipulinkynttä
  • basilikaa
Silppua valkosipuli oikein hienoksi. Kuumenna kattilassa vesi kiehuvaksi. Ota suureen kulhoon kylmää vettä ja jääpaloja.  Leikkaa tomaattien pohjaan ristiviilto. Nosta tomaatit kiehuvaan veteen reikäkauhalla hetkeksi, noin minuutiksi. Kun kuori alkaa kääriytyä pois, nosta tomaatit kylmään jääpalaveteen. Kun ne ovat jäähtyneet, vedä kuori pois tomaattien päältä. Leikkaa nahattomat tomaatit lohkoiksi ja fileroi niistä siemenet pois. Leikkaa fileet kuutioiksi. 

Kerää tomaattikuutiot kulhoon, mausta suolalla, pippurilla, valkosipulisilpulla ja basilikalla. Lisää oliiviöljyä. Maistele ja lisää suolaa ja pippuria, mikäli tarpeen. Kylmennä jääkaapissa.


Leikkaa leipä viipaleiksi ja sutikoi niille hieman oliiviöljyä. Grillaa leipäpaloja hetkinen tai käytä niitä kuumalla pannulla. Syö kuumina yhdessä kylmän tomaattisilpun kanssa. Loistavaa, niin kesäistä ja makoisaa!


La Vueltan neljäs etappi oli tasamaan etappi pienellä nousulla höystettynä, yli 20 viimeistä kilometriä oli tasaista, joten massakiriähän tästä odotettiin ja sellainen tuli. Voittajaksi tuli Fabio Jakobsen ja kokonaiskilpailua johtaa Nicolas Roche, mutta hänen johtonsa Nairo Quintanaan on vain kaksi sekuntia ja kolmantena olevaan Rigoberto Uraniin 8 sekuntia, joten aika jänskää on jo alusta. Ei liene salaisuus, että Nairo Quintana on ollut suosikkini jo vuosia. Täytyy tässä lähipäivinä paneutua paremmin siihen, ketä oikein on mukana kisassa, näin heppoisin tiedoin en ole kertaakaan kisaa alkanut seurata. 
2 kommenttia: