lauantai 31. maaliskuuta 2012

Hilpeät päivähiprakat viinimessuilla

Samppanjaa Mummin rosetyyliin
Jyväskylän Paviljongissa on tänä viikonloppuna messut, joissa on erilaisia osioita, on hyvinvointia, kirjoja, ruokaa, viiniä, moottoripyöriäkin ja matkailuautoja. Kiersimme tiiviisti kirjaosastot, joilta tarttui mukaan muutamia viiden euron kirjoja, mm. Gordon Ramseyn Pubi-ruokaa. Ruokaosastoilla emme innostuneet, samoja säilykekalojen, kilopullien ja ruisleipien myyjiä on jo nähty niin paljon. 

Viiniosastolle menimme heti sen avauduttua, ostimme annoslippuja tuhdin nipun ja panttia vastaan Riedelin yleislasit. Viimevuotiseen tapaan keskityimme taas samppanjoihin ja niissä riittikin maistelemista. Yhden pienen lasillisen verran harhauduimme harhapoluille kuohuviinien maailmaan, mutta taas se tuli todistetuksi, että hyvä kuohuviini on paikallaan silloin, kun samppanjaa ei ole saatavilla. Viisaasti osastolla ei ole istumapaikkoja, kukaan ei jumitu  minnekään, epäsuomalaista kiertelyä tulee harrastettua luonnostaan. Viime vuonna satuimme tapaamaan tuttavia ja vietimme mukavan päivähetken heidän kanssaan kuulumisia päivittäen. Tällä kertaa tuttuja ei näkynyt, mutta juttelimme joidenkin näytteilleasettajien kanssa saaden mukavasti tietoa. Samppanja on siitä mukava juoma, että sitä ei tarvitse juoda paljon, kun on jo hilpeällä ja hyvällä mielellä ja toisaalta sen vaikutus haihtuu nopeasti ilman pään tukkoisuutta. Kotimatka bussilla (messulipun hintaan kuului paikallisliikenteen bussilippu kumpaankin suuntaan) vei viimeisetkin hiprakan tunteet ja nyt on mukava alkaa laittaa ruokaa perheelle, sille aikuiselle pojalle ja sille nuoremmalle painokselle.

Messuille ehtii tänään vielä hyvin ja huomenna myös!

4 kommenttia:

 1. Viinimessut ovat kyllä mukavia tapahtumia:) Ja kivasti olivat teillä laittaneet lippuhintaan mukaan myös bussilipun:)
  Meillä nuo Riedelin lasit saa omaksi;itselläni on jo 6 lasin sarja,ihan viinimessujen ja tapahtumien satoa..tosin muutamat lasit hieman erilaisia.

  VastaaPoista
 2. Uusia kokkauskirjoja ja samppanjaa... kuulostaa täydelliseltä päivältä! Kivasti olivat keksineet lisätä sen bussilipun messulippuun:)

  VastaaPoista
 3. Yaelian ja Ankerias: Sanokaapa muuta, tuo bussilippuun sitominen oli mainio juttu! Nyt on hiprakat alasajettu ja päivällinen ja eilisen synttärin kakku syöty. Mukava päivä.)

  VastaaPoista
 4. Tänäkin viinimessut jäivät väliin. Yleensä olen keskittynyt vain samppanjoihin. Sitten pari kiinnostavinta valkoviiniä ja punaviinejä tullut lähinnä kaadeltua viemäriin kun jaksanut enää.

  VastaaPoista