perjantai 23. maaliskuuta 2012

Vuodenaikarullia

Eilen kypsensin kanaa, sitä jolla oli kolme koipea ja neljä rintaa, niin paljon, että tänään oli ohjelmassa kierrätystä. Kaavailin mielessäni kanan riipimistä ohuiksi säikeiksi ja paistamista jonkun sortin mausteseoksessa, täyttää sillä patonkia tai jotain sinne päin. Aamusella ajatukseni kallistuivat kuitenkin kevätkääryleiden puoleen. Tai kesäkääryleiden, no jonkunlaisten rullien puoleen. Söin mahtavia rullia Oulun chilipilleissä, niitä valmisti Kokit ja potit-blogin Hannele. Jotain samantapaista minäkin tahdoin saada aikaan. 

Leikkelin eilistä siivekästä pienemmiksi paloiksi ja maustoin vielä hieman soijalla ja pippurilla. Keitin kourallisen riisinuudelia ja suikaloin kurkkua, revin salaattia paloiksi ja leikkasin ruohosipulinipun lähes kaljuksi. Laitoin kaikki täyteaineet omille lautasilleen ja asettelin lautaset pöydälle eteeni sopivasti yllettäviksi. Kostutin kaksi keittiöpyyhettä. Toisen niistä asetin leikkuulaudalle ja käänsin pyyhkeen liepeet leikkuulaudan alle, saaden aikaan sopivasti kostean alustan, jolla käärisin rullat. Laitoin suurelle lautaselle noin sentin verran kylmää vettä ja otin pyöreitä riisipaperilevyjä esille. Kastelin levyn kerrallaan pyörittäen sitä varovasti vedessä ja nostin märän levyn kostealle pyyhkeelle leikkuulaudan päälle. Nostin pyörylän alareunaan alimmaksi muutaman salaattipalan, vähän ruohosipulia, kurkkusuikaleita, kanapaloja ja jokusen kylmällä vedellä jäähdytetyn nuudeliluikeron. Tätä ruokaa varten ostamani korianterin unohdin, sama pää kesät talvet. Riisipaperipyörylä oli alustalle nostaessani vielä melko kova, mutta asettelun aikana se pehmeni ja oli helposti käärittävissä rullaksi. Nostin valmiin rullan (ensimmäinen, harjoituskappale oli kyllä enemmän epämääräisen lätyskän näköinen) tarjottimelle ja peittelin toisella kostealla pyyhkeellä. Näin työskennellen käytin riisipyörylöitä niin kauan kuin täytteitä riitti. Tein kolmelle hengelle parikymmentä rullaa. 

Kun kaikki rullat olivat valmiit, annoin niiden olla hetken pyyhkeen alla, kun sekoitin dippikastikkeen. Siihen tuli yhden limetin mehu, teelusikallinen palmusokeria, muutama kuivattu chilihiutale, loraus soijaa ja pari tippaa hoisin-kastiketta. Perillisille nostin esille myös kaupallista hapanimeläkastiketta ja tavallista soijakastiketta.

12 kommenttia:

 1. Rullaruoka osuu niin minun sydämeen! Resepti chilipilleitten rulliin on tulossa pian. Rullia syödään meillä huomennakin, sisko tilasi niitä ruoaksi :)

  VastaaPoista
 2. Kiva, kokeilen sitten uudelleen sinun ohjeellasi:)

  VastaaPoista
 3. Sattuipa sopivasti, toissapäivänä juuri hain seppälän aasiakaupasta paketin riisipapereita. En ole vielä saanut niistä mitään tehtyä. Ehkä nyt viikonloppuna.

  VastaaPoista
 4. jokihaka: Ei satuttu sentään yhtä aikaa:) Tiedätkö muita sen tapaisia kauppoja? Tosin sielläkin on pulloa ja putelia melkoisen paljon, ei ihan heti lopu kokeiltava!

  VastaaPoista
 5. Keskustassa on uusi tai uudehko aasia/lähi-itä tyylinen kauppa Yliopiston kadulla, (siinä Filmtownin ja partiokaupan välimaastossa) jossa olen käynyt kerran. Omistaja kertoi että on tulossa ihan oikea palvelulihatiski yms. Toivottavasti menestyy!

  VastaaPoista
 6. jokihaka: Kiitos vinkistä, pitääpä käydä katsomassa,

  VastaaPoista
 7. Mä rakastuin kans näihin rulliin heti eka kerrasta. Myös hain juuri Aasiakaupasta maanantaina Vaasassa käydessäni noita rullapapereita, eli piakkoin menussa meilläkin taas.
  Vaasassa on muuten (pieni)kauppahalli!

  VastaaPoista
 8. Nanna: Tiedän, että Vaasassa on, tiedän että siellä on 11 kauppaa! Olen menossa sinne toukokuussa kuuntelemaan kuuorofestivaaleille King´s Singersiä, joten kauppahalli tulee tsekattua silloin:)

  Marja: No niin on, kävin sinunkin ohjeitasi kurkkimassa. En saanut kovin kauniita kääryleitä aikaan, eka oli suorastaan liikuttava, pojat sanoivat, ettei tuota raski syödä, kun on niin surullisen näköinen:D

  VastaaPoista
 9. Nanna: No ei se kuoro kauppahallissa sentään esiinny, aamuajatukset ovat vähän tahmeita, sormet lentää näppiksellä nopeammin kuin ajatus päässä:))

  VastaaPoista
 10. Munkin oli pakko leikata yksi kuvaa varten. Aika karun näköisiä olmeja olivat :D.

  VastaaPoista
 11. Marj: Olmeja! Ei saa kiusata ruokaa:)))

  VastaaPoista