torstai 15. marraskuuta 2012

On taas se aika vuodesta - Beaujolais Nouveau 2012

orvokit kukkivat edelleen
Tänä vuonna Alkossa on saatavilla vain yhtä Beaujolais Nouveauta, kuulema huono satovuosi vaikuttaa selkeästi,  myös kympin kipuraja ulosmyyntihintana tuli hätyytellyksi. Kävimme ostamassa muutaman pullon heti aamupäivällä ja yksi on jo avattukin. En edelleenkään teeskentele viiniasiantuntijaa, sanonpahan vain, että mehumaisuus tulee juomasta ensimmäisenä mieleen. Mutta perinnettä emme halunneet katkaista ja tänä vuonna sattui vapaapäiväkin mukavasti, samoin kuin palkkapäivä tälle marraskuun kolmannelle torstaille, joten mikä sen mukavampaa, kuin avata pullo uuden sadon viiniä ja leikkiä viini-intoilijaa! Moitimme vähän imelää etikettiä, edellisvuosien modernit ja iloiset etiket miellyttivät enemmän. 

ihme vieraat lintulaudalla


Viime viikolla mainitsin, että vähän vastusti. Nyt huolet ovat ohitse ja asiat enemmän kuin hyvin siltä osin, mikä hiersi. Täytyy kyllä myöntää, ettei se ehkä ole ihmiselle pahaksi välillä kompuroidakin, siinä voi oppia pistämään asioita oikeisiin mittasuhteisiin. Nyt on taas intoa kokkailla ja bloggailla. Keittiössä liedellä talouden suurimmassa kattilassa muhii kasleria karkkipossua varten ja uunissa ankankoivet saavat rasvakylpyä. Tällaisista vapaapäivistä minä pidän! 

25 kommenttia:

 1. Tsirp!

  Innolla eteenpäin, hienoa jos vastustelut ovat takanapäin - vaikka en ikäväkseni ole ehtinyt viime aikoina lukemaan tarkemmin kuulumisiasi. Täälläkin asiat vastustavat. Mutta jo helpottaa.

  Ja osaltaan beaujolais nouveauhan se kevensi tunnelmia täälläkin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kyllä, nyt on huolet siirretty kauas tulevaisuuteen, kenties kokonaan pois päiväjärjestyksestä, työjuttuja. Kiva, jos sielläkin helpottaa:) Ja tämä viini on juuri omiaan nostamaan suupielet ylöspäin!

   Poista
 2. Aaah kuulostaa siis vallan mainiolta vapaapäivältä! Minä huomasin aamulla, että pakastimen ovi oli jäänyt raolleen, ja puolet sisällöstä oli sulanut... Ärsytyksessä en mennyt ostamaan ankankoipia (näinköhän niitä vielä saisi?), sillä luulen että seuraavat päivät meillä syödään pakastimen sisältöä tyhjäksi. Kaksi beaujolaispulloa sentäs hain, pakko kai avata kohta, jospa se hieman auttaisi kiukkuisuuteen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kurjuus! Meilläkin on käynyt noin. Ostin koivet jo Jumbon Stokkasta toissapäivänä, enkä tänään muistanut ankankoipia ollenkaan kun käytiin Lidlissä. Ne ovat kyllä hyvä kompakti pala lintua. Uunista tulee ihana tuoksu, se kyllä sekoittuu liedellä kypsyvän possun tuoksuun. Voi olla merkillinen kombo, kun tulee ulkoa taloon!

   Poista
 3. Onpa tosiaan henkeä etiketti. Mullakin on ankkaa matkalaukussa, DeliDelin säilykettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä säilykettä en ole koskaan ostanut, mutta kun seur kerran käyn Hakaniemen Hallissa, ostan kyllä! Joko kotiopäin tänään?

   Poista
  2. Joo, olen matkalla auton luo lentokentälle enkä näköjään taaskaan pärjää tämän avaavan iLuurin kanssa.

   Poista
 4. Tulee kyllä jotenkin pääsiäinen tuosta etiketistä mieleen. Ehkä hieman väärä mielleyhtymä tähän viiniin...:D Minä kyllä jätän nämä pullot Alkon hyllyyn, joten nauttikaa minunkin puolestani loppuvapaapäivästä ja viinistä.

  VastaaPoista
 5. Oho, nytkös se aika taas on.. Hyvä kun muistutit ettei mene ihan ohi.. Vielähän se on kauppakin auki joten sinne siis!

  VastaaPoista
 6. Heitähän vielä paras ankankoipiresseptisi linkki, ole niin kiltti! :) Meillä ilmestyi juuri pakastimeen kolme koipea Lidlistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein niitä confit-menetelmällä huhtikuussa ja postasin silloin ja myös Vatsasekaisinkilinkolin-Riikan ohjeisiin pääsee siitä postauksesta:) Ja haudutin myös, siitäkin on postaus viime joulukuulta.

   Poista
 7. Mahtavat kuvat, kiitos nauruista! :-D

  Ihanaa vapaapäivää! Hienoa, että asiat lutviutuivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli hetken valoisaa ja se hetki piti käyttää. Ja kyllä se helpottaa, kun hankalat asiat saa kuntoon, unikin maistuu taas:)

   Poista
 8. IHan uskomatonta että nuo orvokit vieläkin kukkivat teillä tähän aikaan vuodesta! Kiva kuulla että asiatkin nyt sujuvat paremmin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika sitkeitä sissejä nuo orvokit, on ollut jo lunta ja on ollut pakkasta, mutta ne vain kukkivat!

   Poista
 9. Hmm, beajoulais se tästä oikeestaan puuttuukin - ja joo, vastoinkäymisistä voittoon!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten se sananlasku menikään? Se mikä ei tapa, se sisuunnuttaa:D

   Poista
 10. Mutta mietipä sitä, että et olisi ollenkaan noin hyvällä tuulella ilman noita "pieniä" vastoinkäymisiä! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nooh, kyllä se 5 äksää listassa aika hyvän hymyn pistää naamalle:)

   Poista
 11. Meillä myös kukkii orvokit penkissä, oikein hätkähdin kun maanantaina aamuhämärissä töihin lähtiessä ne huomasin! Mä en jotenkin ole päässyt näiden uuden sadon viinien kanssa tuttavaksi. Aina kummastuttaa se mehumaisuus, mutta tulee silti sitkeästi se yksi pullo kokeiltua. Ehkä se sitten kymmenennen kokeiluvuoden kohdalla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummia nuo kasvit, jaksavat vaan kukkia, vaikkei valoa ole ja pakkasta ja luntakin olisi:)

   Poista
 12. Vastaukset
  1. Kiitos:) Ei sitä aina ole ranskalaisia lintusia meidän lintulaudalla :D

   Poista