torstai 8. marraskuuta 2012

Tiedän mitä teit eilen ja tänäänkin!

tällä hetkellä vaihtaisin paikkaa tämän kanssa

Tavoittelin otsikolla kauhuelokuvamaista tunnelmaa siinä varmaankaan onnistumatta. Muutenkin se oli aivan liioittelua. Oli vain hauska huomata (ikäänkuin sitä nyt ei muuten tietäisi), että muutama muukin tykkää katsoa Australian Master Chefiä. Campasimpukkaan tuli  eilisillan jakson aikana, illan kuluessa ja vielä tänäänkin monta käyntiä, joissa hakusanana oli lamingtonit. Nykersin lamingtoneita ammattilaispyöräilykauden avajaiskisan aikaan tammikuussa viikon teeman  ollessa aussiruoat. Eilisen jakson aikana teki mieli ruudun läpi neuvoa Callumia ja Adamia, antakaa pojat kuin täti neuvoo!

Silloin kun itse tein näitä aussileivonnaislegendoja, en tainnut löytää yhtään suomenkielistä blogipostausta aiheesta, jolloin päädyin Martha Stewartin ohjeistukseen. Olisi hauska tietää, jos joku kokeilee lamingtoneita ohjelman ja ehkä vähän postauksenikin innostamana! Tämä pikkuinen juttu ilahdutti ehkä suhteettoman paljonkin minua tänä vastoinkäymisten viikkona, josta ei paljon jää lastenlapsille kerrottavaa. Toivonmukaan henkisiä hiertymiä aiheuttavat asiat sukeentuvat ensi viikolla, jolloin mielenkiintoa ja tarmoa löytyy taas kokkailuunkin. 

16 kommenttia:

 1. Australian Master Chef on minunkin suosikkini nykyisistä ruokaohjelmista. Ja aion tehdä lamingtoneita. En kyllä ollut tuomareiden kanssa samaa mieltä paprikan tärkeydestä stroganoffin mausteena. Ei Isotäti Annakaan sitä pannut ja hän oli keittäjänä paremmissa perheissä Pietarissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla tuli mieleen, että oltiinko siellä pääalaspäinmaassa sekoitettu gulassi ja stroganoff, mutta luulisi niiden tietävän:)

   Poista
 2. Mä mietinkin, että lamingtonit soittivat jotain kelloa :) Tsemppiä hiertävään viikkoon, sellaisia tuntuu olevan liikkeellä. Onneksi huomenna on perjantai ja viikonloppu alkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä se tästä. Ei voi suunta olla kuin ylöspäin, kun jo kaksi kertaa törmännyt seinään, eikö vaan? :)

   Poista
 3. Kyllä se siitä. Jospa ankea viikko ja marraskuun pimeys helpottaisivat kokkauksella, hyvällä viinillä ja kunnon kahvilla.

  VastaaPoista
 4. Hihityttävä postaus indeed! Callumin lamingtonit oli aika liikuttavia.
  Olen ihan koukussa tähän Aussi-versioon ja tyhmä, menin etukäteen katsomaan kuka sen voittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin katsoin voittajan, mutta siitä on niin kauan, etten muista enää:) En silloin tuntenut nimiltä näitä kisaajia, joten olen nyt iloisen unohtanut, kuka tulee voittamaan. Tykkään tuosta sarjasta tosi paljon, katsoin aikoinaan paljon alkuperäistä enkkusarjaa, pidin siitäkin, mutta tämä on paljon isompi konsepti. Suomalainen on lähempänä tätä kuin enkkutapaa.

   Poista
 5. Juu, ja tämä on myös hämmentävää kuinka blogi alkaa reagoida maailmaan. (vai kuinka sen nyt sanoisi?) Minä ihmettelin, miten yhtäkkiä nyt mun Pekingin ankka viime keväältä nousi suosituimpien reseptieni joukkoon, monen eri ankkahakusanan siivittämänä. Mutta kas, siellähän se oli taas ollut Lidlissä ankka tarjouksessa... :9

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollainen on mukavaa ja tulee jotenkin kiva tunne:) Vaikka sitten vain klikattaisiin ja poistuttaisiin saman tien. On sellainen tunne, että blogi on olemassa muutenkin kuin omalla koneella, omassa todellisuudessa. Höh, en osaa selittää. Mutta luulen, että sinä, Nanna, ymmärrät mitä tarkoitan.

   Poista
 6. Satunnainen vierailija9.11.2012 klo 8.04.00

  Olen myös ihan koukussa tuohon Aussi Masteriin ;). Ja kieltämättä, kun luin, että tekevät lamingtoneja, niin muistin, että jossain olin niitä nähnyt. Olen tehnyt niitä kerran, mutta kokeilen vielä tuota Masterinkin ohjetta.
  Huvitti myös tuo Nellen kommentti, kun just eilen "googlasin" ankka reseptejä käytyäni Lidlissä.... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kiva ohjelma, aika vähän tai ei yhtään mitään juonitteluita tai pahan puhumisia selän takana, ainakaan sellaisia ei näytetä, jos olisikin. Pidän tästä kaudesta vielä enemmän, kuin ensimmäisestä:)

   Poista
 7. Ai sulta löytyy lämäreiden resepti, aivan loistavaa! En ollut nimittäin koskaan kuullutkaan moisista ennen jaksoa, mutta heti tuli tunne, että haluan testata.

  VastaaPoista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos, nyt on jo suupielet ylöspäin ja katse vuoteen 2018 :D

   Poista