maanantai 4. helmikuuta 2013

Italiaista tasa-arvoa


Eilen illalla Kammenpyörittäjä odotteli Super Bowlin alkua ja aikansa kuluksi kurkisti L'Eroican sivuille. Ilmoittautuminen tämän vuoden tapahtumaan piti olla käsillä noin kuukauden kuluttua, eikä mitään turhia tilattuja newslettereitä ollut italialaiseen tapaan näkynyt. Nyt kuitenkin oli avattu uudenlainen ilmoittautumissivusto, jolla Kammenpyörittäjä aikansa seikkaili ja lopputulos oli se, että minulla on jo varma paikka tapahtumaan 38 kilometrin matkalle ja hän itse osallistuu paikan arvontaan tuonnempana keväällä. Naiset ja yli 60-vuotiaat miehet pääsivät tänä vuonna ilmoittautumisverkosta sukkana läpi, mitä minä pidän aivan loistavana tasa-arvon ilmentymänä italialaiseen tapaan. Joskus, kerrankin on sukupuolesta tai korkeammasta iästä hyötyä! Nyt sitten odotamme maaliskuun alkua, jolloin osa ulkomaalaisista (Italian vinkkelistä) miehistä osallistuu omaan arvontaansa, italialaiset miehet omaansa. Jos tässä kohtaa ei arpaonni suosi, on kalliimmalla mahdollista päästä varaamaan paikkaa niin toukokuussa kuin kesäkuussakin, viimeisellä kerralla hinta on jo kolminkertainen siihen nähden mitä minun paikkani maksoi. 

Hieman harmistuneen oloinen Kammenpyörittäjä jo mietti, että niinköhän jää minulle huoltojoukoksi ja kannustajaksi, mutta emme vielä menetä toivoamme. Eläköön italialainen ilmoittautumisjärjestelmä! Minun pitänee olla melkoisen kiltti tulevina kuukausina, että Kammenpyörittäjän kiinnostus pyöräni kasaamiseen pysyy yllä, etenkin jos hänen oman paikkansa saaminen takkuilee. 


6 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen systeemi. Ilmeisesti naisten osuus ajajista ei ole ollut suuren suuri. Yli 60-vuotiaita varmaan on kuitenkin tuollaisessa tapahtumassa plajonkin.
  Toivottavasti arpaonni suosii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naisia ei varmaan ole ollut monta prosenttia osallistujista, joten sinänsä kiva, että oma pääsy olikin näin helppo homma:) Onneksi Kammenpyörittäjä ei kostoksi ilmoittanut minua pisimmälle matkalle :D

   Poista
 2. Jännittävä systeemi! Ja tavallaan ihan ymmärrettävä. Onko tämä se vintage-pyöräsysteemihässäkkä?

  Arpaonnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri se hässäkkä, pyöränikin on vielä melkoinen hässäkkä :D Myös asu vaatii vielä paneutumista, mutta aion ajaa nykykypärä päässäni, en uskalla mäkisille ja mutkaisille teille nakkikypärällä tai ilman kypärää.

   Poista
 3. Voi kun toimis muuallakin noin ;-) t: yks tasa-arvon kannattaja

  VastaaPoista