torstai 16. tammikuuta 2014

Sattumasämpylät

Joululomalla pääsin irti lähes päivittäisestä leipomisvimmastani, mutta tänään annoin periksi ja leivoin aamun hiljaisena tuokiona setin sämpylöitä työkavereiden aamun iloksi. He kyselivät syötyään, että mitä ne sattumat olivat. Kerroin, että lattialta lakaisin.
 • 0,75 l vettä
 • 2x11g pussia kuivahiivaa
 • noin 10 dl sämpyläjauhosekoitusta
 • 80 g pähkinä- ja siemensekoitusta
 • ripaus suolaa ja sokeria
 • 1 dl oliiviöljyä
Sekoitin vedestä, hiivasta, suolasta, sokerista ja parista jauhodesistä vellin, joka sai ottaa vauhtia muutaman minuutin. Hetken kuluttua lisäsin jauhoja ja pähkinäsekoituksen ja vaivasin taikinan joustavaksi palloksi. Kohotin taikinaa noin 40 minuuttia ennen kuin leivoin sen sämpylöiksi, joita kohotin vielä toiseen kertaan. Paistoin sämpylät 225 asteessa noin 12 minuuttia. Hyvin kelpasi, etenkin kun laitoin tarjolle juustoa, kinkkua, paprikaa ja kurkkua.


9 kommenttia:

 1. Sattumasämpylät maistuis kyllä tännekin :D

  VastaaPoista
 2. Ihana tuo "Kele Finland"-muki! Mistä tollaisia löytää? ;O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin omani Jyväskylän Taidebasaarista taiteilijalta, jonka nimeä en nyt muista, mutta otan selvää! Palaa kurkkaamaan huomenissa, Anonyymi:)

   Poista
 3. Anonyymi, mukeja on myynnissä Jyväskylän Taidemuseo Holvin museomyymälässä ja niitä tekee Pekka Suomäki!

  VastaaPoista
 4. myös minä olen ihan hulvattoman hullaantunut tuohon teidän mukiin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se sopii minulle erityisen hyvin, kun en puhu puhelimessa, kuin pakon edessä. Edellisen puhelimeni, joka oli minulla 3 vuotta, oli lokissa puheluita alle 10 tuntia koko ajalta :D Minulle on ihan turha kaupitella liittymiä isoilla puheminuuttimäärillä.

   Poista
 5. Kiitos ihan tuhannesti, kun otit selvää tuosta mukista pyynnöstäni! Ehdin jo unohtaa koko asian, mutta töissä kahvipaussilla tylsää mukia katsellessani, muistui tuo muki mieleen. Se ois just sopiva yläkoulun opehuoneeseen ;) Juu, ja allekirjoituskin oli ed.viestistäni epäkohteliaasti unohtunut, joten korjataan sekin. :) Täytyypä käydä mukia etsimässä, kun siellä päin pyörin. Vknloppuja! t. Mami

  VastaaPoista