keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Vihreässä paratiisissa

Suora lento ei sittenkään tarkoita sitä, etteikö matkalla voisi poiketa vaikka Tukholmassa. Niin me teimmekin matkallamme Azoreille viime sunnuntaina. Syy oli kyllä riittävän hyvä, tankkausta vastaan ei ole paljon valittamista. Olimme kuitenkin aikataulussa perillä ja saimme nopeasti vuokra-auton allemme, sitruunan värisen ja melkein -kokoisenkin pösön. Hotellihuoneenkin saimme reilusti etuajassa, joten kaikki alkoi suotuisissa merkeillä. Olimme varanneet hotellin itse, valinta osuikin oikein mukavaan pienehköön paikkaan, joka muistuttaa todella paljon amerikkalaisia motelleja.

Nyt on matka pian puolivälissä, olemme käyneet autolla ristiin rastiin saarta, kävelleet suosittuja luontokohteisiin sommiteltuja reittejä, nukkuneet (etenkin minä) päiväunia ja käyneet syömässä hyvää ja ei niin kaksista ruokaa. Teen tarkemman postaksen hyvistä paikoista kotiinpaluun jälkeen, tabletilla postauksen nypertely on raivostuttavan hidasta, enkä osaa tällä laittaa linkkejä ja muita tuikitarpeellisuuksia. 

Portugali oli meille aiemmin tuntematon maa, emmekä osaa sanoa, ovatko Azorit leimallisesti portugalilaisia, vai onko niillä ihan omat piirteensä. Olemme pitäneet tähän mennessä melkein kaikesta, vain yksi ateria oli tylsä ja muistutti meikäläistä aakkosketjun ruokaa. Tänä iltana menemme taas uuteen paikkaan, josta olen lukenut hyvää. Aiomme pitäytyä merenantimissa, sillä niiden kanssa ei pettymyksiä ole vielä tullut.

Säät ovat todella vaihtelevia, mutta kylmää ei ole ollut. Saman päivän aikana ehtii sataa ja paistaa monet kerrat ja saaren eri puolilla voi olla aivan eri kelit. Turistikausi lienee aivan lopuillaan, mutta muutenkin saarilla harjoitetaan turismin rajoittamista, eikä yksikään näkemämme kaupunki tai kylä ole pelkästään turismin tarpeisiin valjastettu. 


12 kommenttia:

 1. Vau mitkä maisemat! Azorin matkajuttuja odotellessa, se on käynyt usein mielessä matkakohdetta pohtiessa :) hauskaa loppureissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, on ollut kyllä kaunista katsella, voimme suositella tätä saarta!

   Poista
 2. Varsin nättiä ja vihreää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja polkuja riittää käveltäväksi! Pyöräilijöitä ei kovin paljon näy. K ehkä vuokraa maastopyörän vielä, minä tyydyn kävelyyn:)

   Poista
 3. Kun katselen tuota kuvaa, se näyttää aivan kuin kuvittelisin Nangijalan veljeni Leijonamielestä! Satumaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monta kertaa on ollut suu ihastuksesta ja hämmästyksestä auki, niin upeita ovat maisemat!

   Poista
 4. Upeat maisemat, käy vähän kateeksi... ;-) Ihanaa reissua, odotan matkaraporttia suurella mielenkiinnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mielessä on jo monta juttua, joista kirjoittaa, esim eilisillan ravintola, joka on oppilaitoksen ravintola, oikein hyvä kokemus!

   Poista
 5. Hauskaa reissua! Pieni loma olis kyllä paikallaan..

  VastaaPoista
 6. Ihan satumainen tunnelma kuvassa! Azorit on ollut täälläkin korkealla matkatoivelistalla sen jälkeen, kun ihastuimme toissakesänä Madeiraan. Tämä postaus (ja ne tulevat, joita jo odotan) ei ainakaan helpota matkakuumetta :) Nautinnollista loppulomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tänään piti lyhentää kävelyreittiä kovan tuulen ja huonon näkyvyyden vuoksi, oli viisainta kääntyä takaisin kun vielä osasi autolle:)

   Poista