keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Fasaanipoika ja Pöllöwaari


Meidän pihallamme oli tänä aamuna uusi vieras, Nannankin rakastaman lintulajin edustaja. Fasaaneja ei ole näillä main näkynyt Kammenpyörittäjän mukaan kuin kerran tai kaksi viime vuosikymmeninä, mutta tämän syksyn aikana olemme nähneet useita, jopa yhden albiinon, jota tosin luulin kanaksi, kun näin sen viipottavan pitkin kevyenliikenteenväylää hyvin kiireisen näköisenä. Tämä takapihallamme pasteeraillut yksilö oli hyvin itsetietoisen näköinen, siitä tuli heti Pohjanmaa mieleen. Linnusta saakin helposti aasinsillan päivän ateriaan. En vieläkään julkaise ruokaohjepostausta, vaan pysyn edelleen ravintolakokemuksissa. Olimme tänään Kammenpyörittäjän kanssa loman alkamisen kunniaksi syömässä Pöllöwaarin joululounasta. Tämänvuotiset aiemmat kokemukset ravintolasta ovat olleet todella myönteisiä, joten uskalsimme odottaa hyvää ruokaa. Olin varannut pöydän heti ravintolan aukeamisajalle ja saimme minulle mieluisan nurkkapöydän. Aloitimme glögillä, minä autoilijana holittomana ja Kammenpyörittäjä terästetyllä. 


Lounaan konseptiin kuului ensin kylmä kala- ja lihanoutopöytä ja pääruokana lautasannoksina joko kalaa tai lihaa, sekä niinikään pöytääntarjoiltu jälkiruoka. Aterian alkuun meille tarjoiltiin talon leipiä ja neuvottiin ottamaan halutessamme ensin lautasellisen kalaa ja sen jälkeen toisen lihalle. Se toimikin hyvin, tosin otimme vielä lihalautasellekin kalaa, sillä kaikki oli niin hyvää. Pääruokana minä otin härkää ja Kammenpyörittäjä kalaa, joka oli muistimme mukaan kuhaa, mutta jos se olikin siikaa, niin anteeksi kovasti. Kummallakin oli lautasilla hyvää kastiketta ja maltillisia lisukkeita, sillä kylmät alkupalat olivat jo täyttäneet vatsoja kummasti. Otimme pääruoalle lasilliset viiniä, minäkään en ollut ajamassa autoa vielä useaan tuntiin. Toinen ravintolan sommeliereista, Aleksi Mehtonen, sovitti meille lasilliset ja tekikin sen hyvin. Joululounasta tarjoillaan Pöllöwaarissa vielä 23.12. asti, suosittelemme sitä lämpimästi, samoin pöytävarausta! Myös iltaversio ateriasta on tarjolla.
Jälkiruokana meillä oli rikottua kardemummakakkua ja marjaisaa sorbetia, ihanan makeaa ja raikasta. Emme ottaneet kahvia, sillä olimme menossa Coffeaan espressolle. Joululounas glögien ja viinilasillisen kanssa kahdelta maksoi 139,10 euroa. Se on tietysti paljon, suorastaan kallis lounaaksi, mutta erittäin hyvin hintansa haukkunut, kyse ei ollut arkisesta pikaruokailusta.


Olin edellisenä päivänä syömässä työkavereiden kanssa joululounasta eräässä toisessa kaupunkimme ravintoloista. Siellä yli kolmekympin hintaan söin pitkiin aikoihin huonoimman ateriani, jonka osasissa oli niin pahaltamaistuvia elementtejä, että teki mieleni sylkäistä ne lautasliinaan, eikä sellaista ole tapahtunut edes pikaruokapaikoissa. Tuollaisen harmistuksen jälkeen Pöllöwaarin elegantti joululounas palautti joulumieleni hyvälle keskitasolle (en ole suurestikaan jouluentusiastikko). 

tyytyväisen asiakkaan lautanen

Liitän tämän postauksen Campasimpukan yläreunasta löytyvälle Valmiissa pöydissä-välilehdelle, jonne kerään ravintola-aiheisia postauksiamme.

EDIT: Aloitimme kyllä lomamme jo eilen illalla kauniissa merkeissä, kun olimme Jyväskylän Kaupunginkirkossa Musica-kuoron konsertissa. Kuoron riveissä seisova työkaverimme on kyllä nyt ihan meidän Idolimme!


12 kommenttia:

 1. Kaunis fasaani:) Ja Pöllöwaari on ihana ravintola;kahdesti olen siellä käynyt

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fasaani ei päästänyt ääntäkään pihallamme (mikäli kuulimme) ja viipotti pois, kun menimme sitä kurkkimaan takapihalle, toivottavasti se tulee uudelleen!

   Pöllöwaari oli nyt kolmannella vuotuisella kerrakin aivan loistava! Vieläkin olemme fiiliksissä :D

   Poista
 2. Vanhempieni pihalla fasaaneja on pyörinyt aina runsaasti, olinkin tänne muuttaessa kovin kummastunut kun niitä ei näkynyt.
  Eilinen lounaspaikkanne vakuutti meidätkin viime talvena ystävän syntymäpäivillä, ei tarvitse ihan heti mennä uudestaan. Yritystä oli, epäonnistumisia ainakin saman verran kuin onnistumisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotikaupungin paikoista haluaisi aina tykätä vielä ekstrapaljon, siksi kai pettymys kirpaiseekin. Tarjoilussa ei ollut moittimista, eikä ympäristössä, sattui vielä varmaan viikon ainoa aurinkoinen hetkikin :)

   Poista
 3. Kiitos ajatuksesta. Kai sitä pitää olla rinta rottingilla maakunnan tyyliin siitäkin, että googlaamalla "fasaaninpaska" ohjautuu meikäläisen blogiin!

  VastaaPoista
 4. Meidän pihalla aiemmin pyöri fasaaneja, mutta nyt ei ole pariin vuoteen näkymyt. Olisikohan syynä se, että ympäristöömme on rakennettu runsaasti viime vuosina. Yhden kesän meidän pihalla asusti urosfasaani, joka inhosi ruohonleikkuria ja yritti aina hyökötö sen kimppuun kun leikkasimme ruohoa. Välilli ihan pelotti kun oli niin hurjana =D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilenkin fasaani kävi pariin otteeseen tontillamme, tässä on melko vilkas tie vieressä, toivottavasti lintu ei jää auton alle, eivät vissiin kovin kaksisia lentäjiä ole.

   Poista
 5. En oo koskaan nähnyt fasaania ja monin paikoin niitä on tutuilla todelliseksi riesaksi asti.

  En muista kovinkaan monesti nauttineeni edes kelvollista joululounasta. Albassa oli kolmisen vuotta sitten oikein maukkaat ruuat. Yleisesti fiilis on ollut sellanen, että atrian tekemänäkin saa marketista parempaa ja onneksi omaan joulupöytään voi tehdä itse.

  Konserttia harkitsin itsekin ennen lähtöpäivän varmistumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me oltiin eilen vielä yksillä joululounailla, työpaikan tarjoamilla, oli ihan ok, muttei niin hyvä perinteinen joulun pitopöytä, kuin Ränssin Kievarissa on ollut, siellä meillä oli vuosia työpaikan tarjoama joulupöytä. Nyt täytyy pitää paussia ja syödä vaikka makaronilaatikkoa, että aattona taas jouluruoka maistuu :D

   Poista
  2. Makaroonilaatikon jälkeen mikä tahansa maistuu pirun hyvältä :D

   Poista
  3. Heh, minä tykkään kyllä makaronilaatikostakin, mutta ei sitä tosin kovin montaa päivää peräkkäin tee mieli syödä.

   Täällä on tehty joulusiivousta, kunnes puhti loppui. Piti aloittaa pantrysta, että sinne sai siirrettyä keittiöstä tavaroita, että pääsi siivoamaan keittiötä... En kehdannut pyytää joulutähteä pantryn ikkunaan, ennen kuin siellä oli taas siistiä. Pakko kyllä kehua itseäni, etten ollut päästänyt sitä vuodessa ihan järkyttävään kuntoon :D

   Poista