maanantai 24. elokuuta 2015

Ruoanlaittoruoaksi tapaksia


Meillä vietettiin viime lauantaina blogaanien kokoontumista, #Campamiittiä. Iltapäivällä taloomme kokoontui riemukas joukko ruokabloggaajia, heidän mukaansa uskaltautuneita puolisoita, sekä kaksi taiteilijaa. Sää suosi tilaisuutta enemmän kuin tarpeeksi, tuulensuojainen takapihamme oli suorastaan paahteinen siihen asti, että aurinko ystävällisesti painui naapurin korkeiden kuusten taakse.


Koska se tunnetusti ottaa aikansa, että blogaanijoukko varsinaisesti pääsee syömään, on syytä olla tarjolla ruoanlaittoruokaa, jota saattaa napsia ohimennen vatsansa täytteeksi siinä missä kumota virkistäviä juomiakin. 

La Vueltan ja viidennen Espanja-haasteemme alkamisen kunniaksi laitoin tarjolle muutamia tapaksia. Niistä yhden jo esittelinkin eilisessä postauksessa, kylmän mantelikeiton Ajo Blancon. Keiton lisäksi askaroin minikokosia kanavartaita, jotka grillasin. Samoin paistoin chorizoviipaleita ja haudutin ne sherrytilkassa. 
Edellisviikolla keittelin oman sadon kirsikoista marmeladia, samoin pihlajanmarjoista ja asetin marmeladit tarjolle erilaisten juustojen kanssa. Minulla oli myös serranonkinkkua ja melonia varattuna, mutta unohdin ne iltapäivän tohinassa tyystin, eikä aikomaani leipääkään tullut leivottua. 
Jokihaka Kokkaa-blogi ei ollutkaan edustettuna miitissä esteen vuoksi, joten puutetta korvaamaan tein Jokihaan ohjeella paistettuja oliiveja


Kunhan keittiö oli ollut muutaman tunnin mitä kiivaimman kokkauksen näyttämönä ja pihan grillauspisteet kuumina, alkoi ruoka virrata pöytään. Olimme sommitelleet vuokraamaamme telttaan pitkän pöydän, jonka ääreen kaikki mahduimme istumaan. Vadit laitettiin kiertämään ja ruokalajit saivat kukin pienen esittelyn. Tarjolla oli muunmuassa monenlaisia salaatteja, vitello tonnatoa, haukinakkeja, grillattua munakoisoa ja ribsejä. Tavalliseen tapaan vadit kiersivät pöytää useaan otteeseen ja kaikki söivät vielä siinäkin vaiheessa, kun ei olisi jaksanut enää yhtään. Koska Kaikki äitini reseptit-Nanna ei päässyt myöskään paikalle, tein hänen vastikään postaamaansa sipuli-yrttisalaattia. 
Ennen jälkiruokien tuomista esille meillä oli pieni ohjelmanumero, nimittäin illan taitelijavieraiden ja heidän tilaisuutta varten suunnittelemiensa teosten esittely. Paikalla olivat portugalilaissyntyinen Rita Vargas, jonka taidetta seinillämme on viihtynyt jo pitkään ja Eläkeläiset-yhtyeen humppagraafikko Jokisen Pekka. Rita oli valmistanut jokaiselle vieraalle mukaan otettavaksi pienen keramiikka-astian sopimaan ruokabakkanaalien henkeen, kaikki olivat uniikkikappaleita. Pekka oli piirtänyt Campamiitistä kuvan, joka oli painettu kangaskasseihin, väreissä riitti valinnanvaraa. Kolmas, paikalle ehtimätön taiteilija, Päivi Hintsanen oli toimittanut pieniä printtikuvia, joista osa oli ruoka-aiheisia, osa musiikkiaiheisia. Jälkiruokakavalkaadi oli taas mittava, tarjolla oli loistavaa juustokakkua, kauniinvärisiä ja lumoavantuoksuisia viinissä haudutettuja päärynöitä, kirpeitä sitruspossetteja, omenacrumplea ja cannéleja, joiden paistumista seurasin sydän syrjälläni, vaikka minulle vakuutettiin, että niiden pitääkin olla lähes palaneita. Suklaata ei tällä kertaa ollut lainkaan jälkiruokana, vaan linja oli yhtenäisen raikas, vaikkei mitään etukäteisteemaa ollutkaan asetettu. 

Mukana oli niin meille vanhoja tuttuja, kuin uusiakin rohkeita blogaaneja, mitä miiteissä käymiseen tulee. Vaikka asumme näin keskellä maata, oli ilahduttavaa, että moni viitsi matkustaa pitkänkin matkan yhteisen illan vuoksi, tai tohtiutua paikalle lähempää, vaikkei olisikaan kokenut blogaanimiittien kävijä.  Edustettuina olivat:

Ruokansa kautta edustettuina olivat:

Reilun neljän vuoden bloggaamisen jälkeen voimme sanoa olevamme nyt huomattavasti rikkaampia ihmisiä kuin aloittaessamme blogiamme kevällä 2011. Olemme saaneet monta hyvää ystävää ja aivan uudenlaisen piirin, johon tunnemme kuuluvamme täysin omina itsenämme. Haluamme kiittää kaikkia Campamiittiin osallistuneita vieraitamme siitä, että teitte päivästä ja kauniisti pimenevästä elokuun illasta niin mahtavan! La Vueltan yksi ennakkosuosikki, Vincenzo Nibali tuli diskatuksi eilisen etapin jälkeen. Hän oli pitänyt liian pitkään tiimin auton ikkunanpielestä kiinni jouduttuaan takaa-ajoasemiin kolaroinnin jälkeen. Samat säännöt kaikille on hyvä periaate, vaikka harmittaakin hieman Nipsun puolesta. Pian pääsemme seuraamaan tallenteelta tämän päivän etappia.

Liitän tämän postauksen Campasimpukan yläreunasta löytyvälle Blogaanimiitit-välilehdelle, jonne olen kerännyt miittiaiheisia postauksiamme.

12 kommenttia:

 1. Teidän olisi pitänyt laittaa sinne webcam, että meikäläinenkin olisi voinut seurata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No semmoinen ei kyllä tullut mieleen :D Meillä ei ollut ihan niin lämmin yö kuin teillä siellä, mutta fleekepeittojen kanssa tarjettiin. Soppaa ja silmukoita-Marjalla oli hienot fleekesukkikset, sellaiset pitäisi jokaisella blogaanilla olla viileitä miitti-iltoja varten!

   Poista
 2. Kiitos ihanan iltapäivän ja illan järjestämisestä! Kaikki oli just eikä melkein aina niitä silitettyjä liinoja myöten. Ihan mahtavat kemut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! :) Oli hienoa saada sinut tänne kinkereillemme.

   Poista
 3. Ihana osallistua campamiittiin edes lukemalla. Minä, kuten varmaan Jokihakakin, ollaan erityisen otettuja, että päästiin mukaan myös reseptiemme välityksellä. Olet erityinen ruokabloggaaja ja ystävä, Campasimpukka. Kuten myös Kammenpyörittäjä. Kiva kun olette!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanna, sanoistasi tuli hyvä mieli meille molemmille.

   Poista
 4. Kiitos meidänkin puolesta järjestänelle urheiluseuralle :). Olitte luoneet täydelliset puitteet illanvietolle! Toivottavasti tavataan pian uudelleen, viimeistään pikkujouluissa, jotka taisin luvata järjestää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D Kyllä muistamme, mitä tulit luvanneeksi ja tonttulakkeja aletaan piakkoin jo etsiä, ettei jää viimetippaan!

   Poista
 5. Kiitos mahtavasta miitistä, yllätyksistä ja kaikesta! Ihanaa kun järjestitte, oli ilo käydä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä oli kyllä niin hauska joukko koolla, mieli on vieläkin niin iloinen tuosta päivästä!

   Poista
 6. Pulla ja Mallas kiittävät kauniisti teitä ja muita vieraita; oli mainio päivä ja ilta kaikkinensa :)

  VastaaPoista