maanantai 21. joulukuuta 2015

Jouluinen lounas Figarossa

Loma on alkanut!
Nyt olemme päässeet aloittamaan lomamme, eikä hetkeäkään liian aikaisin. Loman alkajaisiksi lähdimme tänään joululounaalle keskustaan. Viime vuonna olimme joululounaalla Pöllöwaarissa ja pidimme siitä niin paljon, että puhe oli mennä sinne tänäkin vuonna. Jotenkin en vaan osaa käyttää Pöllöwaarin varausysteemiä näiden erikoisvarausten yhteydessä, tuntui että kaikki päivät olivat täynnä, mikä tuntui oudolta, kun olin tekemässä varausta jo aikoja sitten. En tietenkään ottanut puhelinta käteen ja soittanut, en suinkaan. Toisaalta on kyllä hyvä kokeilla muittenkin ravintoloitten tarjontaa, siispä käännyin Figaron puoleen. Meillä on ollut sieltä hieman ristiriitaisia kokemuksia, nyt menimme avoimin mielin ja nälkäisinä jouluostosten tekemisen jälkeen lounastamaan. Olikin hyvä, että meillä oli varaus, ravintola oli täysi. Siksi olikin hassua, että meille oli varattu neljän hengen pöytä kahdelle katettuna. 

Figaron joululounaan konseptiin kuului alkupalapöytä joko kokonaisena ateriana, tai pääruoan kanssa. Hinnoittelua en ihan ymmärtänyt, kumpikin vaihtoehto maksoi 43 euroa. Alkupalabuffetti oli kelpoisa, kalavoittoinen. Pidin eniten blinistä lisukkeineen, Kammenpyörittäjä pateista ja silleistä. 

Pääruokavaihtoehtoja oli kolme, liha, kala ja kasvis. Minä otin päivän kalana ollutta taimenta, Kammenpyörittäjä härkää. Pääruoat jäivät hieman vaisuiksi, eikä minun valkoviinini tuntunut sopivan annoksen kermaisuuden kanssa, vaan kumpikin maistui vuorotellen hieman kummalliselle. Jälkiruoka oli nätti pikkuannos toscakakkua ja jäätelöä, kahvi oli hyvää suodatinkahvia. Lasku teki tästä setistä alkuglögien kanssa 113 euroa . Palvelu oli ripeää täydestä salista huolimatta, ystävällistä yläreunaa hipoen. 


Ensi vuonna taas jonnekin toisaalle, ehkäpä Harmooniin, siellä mainostivat joululounasta 39 euron hintaan tänä vuonna. Lisään tämän postauksen Campasimpukan ylälaidalta löytyvälle Valmiissa pöydissä-välilehdelle, jonne kerään ravintola-aiheisia postauksiamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti