maanantai 28. joulukuuta 2015

Syö, notta jaksat


Luulen, että ymmärrän mitä Selver-kaupan kärrykatoksen seinässä sanotaan. "Syö, notta jaksat". Mitäpä muutakaan se voisi olla? Syömään me taas tulimme tänne Tallinnaan. Harmi vain, ettei vatsa vedä useampia aterioita kuin kotonakaan, vaikka parhaamme yritämme. Eräs ystävä kysyi, että olemmeko käyneet Tallinnan oopperassa tai konserteissa tässä kauniissa kaupungissa. No emme, kun ei koskaan ehdi, kun pitää syödä! 


Eilen ennen laivamatkaa piipahdimme parissa museossa hyödyntämässä Museokorttejamme. Ensin katsoimme Espoon EMMAn lävitse ihastumatta ikihyviksi tämänhetkisiin näyttelyihin, mutta HAM:n Ai Weiwei- ja Taidesalonki 100 vuotta-näyttelyt olivat kumpikin todella hienoja. Etenkin Weiwein töiden näkeminen toi todella hyvän mielen. Suosittelemme kumpaakin näyttelyä, niitä ehtii nähdä vielä muutamien viikkojen ajan. Minulle vierailu HAM:ssa oli ensimmäinen, muttei taatusti viimeinen. Hyödynsimme eilen Museokorttejamme yhteensä 40 euron edestä, joten ei mikään turha lärpäke lompakossa, onneksi sille tulee jatkoa, eikä se jää vain vuoden kokeiluksi. Ylitimme lahden Tallinkin paatilla, söimme perinteisen buffet-aterian ja vetäydyimme vatsojen viereen kauniiseen kahden hengen hyttiimme. Kaunista siinä oli halpa hinta. Ja oli se muutenkin ihan ok, ei se ole hytin vika, että sen naapurissa asui kovaäänisiä suomalaisia känniääliöitä. Laiva oli käsittääksemme aika hyvällä täyttöasteella, ainakin buffetissa riitti vipinää. Katsoimme residenssimme televisiosta (ei yhtään niin jännä kokemus kuin kaksi vuotta sitten) laivan tanssiloitten tapahtumia livenä. Iäkkäämmillä pariskunnilla on kyllä mahtavia tanssikuvioita, ei luulisi lonkkien vaivaavan näitä parkettien partaveitsiä. Ehkä juuri siksi eivät vaivaa, kun väki tanssii innokkaasti. Oli hassua katsella eri parkettien tapahtumia kaikki samalla musiikilla, se tuntui passaavan ihan kaikkiin yhtä hyvin tai huonosti, se saattoi valita itse. Ajoimme laivasta heti kahdeksan jälkeen ulos kauniiseen kuutamoiseen pakkasaamuun, meillä oli katsottuna valmiiksi aamiaispaikka nimeltä Grenka. Se oli tosi kiva paikka, viihtyisä ja sopivasti pois keskustasta, joten hinnat olivat edulliset. Söimme kolme annosta jaettuna teekannullisen kera ja maksoimme aamiaisestamme 13 euroa. Grenkaa saatamme lämpimästi suositella, en tosin osaa sinne. Kammenpyörittäjä huolehti suunnistamisesta yhdessä Tompsukan kanssa, mutta siitä vieritse meni useita raitiotievaunuja, julkisillakin päässee. EDIT: lisään postauksen Campasimpukan ylälaidasta löytyvälle Valmiissa pöydissä-välilehdelle, jonne keräämme ravintola-aiheisia postauksiamme.Aamiastelun jälkeen ajoimme lempparikauppaamme Selveriin Piritan Velodromin viereen. Siellä on hyvät eri maiden herkkuosastot ja iso päivittäistavaraosasto. Viime mainitulta ostimme kotiin unohtuneen hammastahnan korvaajan, putelin jossa on vain venäjänkielistä kirjoitusta. Toivottavasti se oikein räjäyttää plakin pois! Muuten hankimme kaikenlaista todella tähdellistä, kuten tunisialaista oliiviöljyä ja pikkuruisia vaahtokarkkeja. 

Museot ovat olleet tänään ikävä kyllä kiinni, samoin huomenna, joten Lennusadam ja KUMU jäävät nyt käymättä. Ennen hotelliin pääsyä kävimme tekemässä pienen maaseuturetken, sillä halusin nähdä miltä Paldiski näyttää näin talvella. Teimme sinne retken toissa kesänä ja uusinta oli hyvinkin paikallaan. Kävimme katsomassa myös Keila-Joen vesiputouksen, se oli nytkin täynnä vesisumua, tällä kertaa hyytävää, sillä ilma oli pakkasen puolella. Paldiski näytti hyvin samanlaiselta kuin helteisenä kesäpäivänä, tosin keskusbulevardin ruohikko näytti hieman vihreämmältä nyt ja ihmisillä oli enemmän vaatetta päällä. Kaupasta saattoi ostaa sellaisia joulukuusenkynttilän pidikkeitä, joita meillä oli kotona 60-luvulla. Ostimme, todellakin! Niitä voi joskus tarvita.Hotellibingomme voitto osui tällä kertaa Tallink Express-hotellille, itse asiassa kahteen kertaan. Muutin mieltäni ja peruin ensimmäisen varauksen ja tein sitten uuden. Naisen logiikkaa parhaimmillaan. Plussaa hotellissa on hyvä sijainti, huoneen hintaan kuuluva pysäköinti (jota emme tienneet ja olimme jo latoneet kolikoita puoli possullista automaattiin, mutta oma vika) ja livakka netti. Ei voi valittaa. Aamiaisesta tiedämme lisää huomenna. Ennen kuin lähdemme päivälliselle, nautimme baarissa hotellin tarjoamat drinkit. Kui hienoo se on? Tänään syömme Restoran Lusikas-nimisessä paikassa. Minulla alkaa olla jo aika nälkä, toivottavasti Lusikas on hyvä ja kiva ravintola! Lisään postauksen Campasimpukan ylälaidasta löytyvälle Poissa kotoa-välilehdelle, jonne kerään reissuaiheisia postauksiamme.

7 kommenttia:

 1. Mukavan herkullista Tallinnan-reissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ainakin ensimmäinen päivällinen oli enemmän kuin hyvä! Huomenna lisää! :D

   Poista
 2. Mukavaa reissua ja herkullisia makuelämyksiä! Täytyykin laittaa tuo Selver korvan taakse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvereitä on useita tässä lähistöllä, ainakin tuon velodromin lähellä oleva on iso ja siellä on laajat valikoimat.

   Poista
 3. Se tarkoittaa "joka syö, se jaksaa".

  VastaaPoista