perjantai 21. lokakuuta 2016

Museoita ja kaviaaria


Museokortti tykkää, että sitä käytetään, sen nyt tietää jokainen tuon keltaisen kortin hankkinut. Me käytimme korttejamme tänään kolme kertaa, kun oikein vauhtiin pääsimme. Kävimme katsomassa HAM:ssa olevan Yayoi Kusaman näyttelyn, jota ei voinut katsoa kuin leveä hymy huulilla. Oli ilo nähdä niin paljon lapsiperheitä museossa. Näyttely on avoinna 22.01.2017 saakka, suosittelemme lämpimästi. Seuraavaksi poikkesimme Didrichsenin taidemuseoon, jossa minä en ollut koskaan aikaisemmin käynyt. Siellä on nyt hieno Lionel Smitin näyttely Faces, josta pidimme kovasti. Näyttely on nähtävillä 29.01.2017 saakka. Rakennus itsessään on jo näkemisen arvoinen, myös pihan veistoksia kannattaa käydä katsomassa. 


Päivän kolmas taidepläjäys sijaitsi Kiasmassa. Nyt siellä on Mona Hatoumin teoksia pari talon kerroksista. Kiasmassakin oli paljon väkeä, on aina todella hienoa, että museoissa on lähes tungosta. Hatoumeja voi nähdä 26.02.2017 asti. 

Henkisten herkkujen lisäksi kävimme alkuillasta Eteläsatamassa Finlandia Caviarissa nauttimassa melkoisia herkkuja. Kotona joku aika sitten syömämme pieni kaviaarialkupala oli sen verran hyvää, että halusimme hieman lisää. 


Antti oli sitä mieltä, että myös muutama osteri oli paikallaan. Minä rohkenin syödä yhden, tällä kertaa olin valmis pitämään osteria lähes hyvänmakuisena. Olivat kyllä hyviä ja hienoja ostereita, mutta minulle edelleen hieman pelkokerroin-ruokaa. 


Kaviaaripuolelta valitsimme annoksen, jossa oli jaettavaksi neljää erilaista kaviaaria, kutakin 10 g. Ei siinä siis mitenkään isolla lusikalla syöty, mutta todella hyviä olivat kaikki laadut. Lisänä oli tryffelivoilla siveltyjä paahtoleipiä, smetanaa ja viiriäisenmunia. Tämä ylellinen maisteluannos maksoi sen verran kuplivan juoman kanssa, että poikkesimme ostamaan iltapalaa kaupasta. Finlandia Caviar oli oikein viihtyisä paikka, meidän kanssamme yhtä aikaa sinne poikkesi venäläisiä ostamaan tuotteita mukaan tai syömään ostereita. Tarjoilu oli ystävällistä ja paikassa viettämämme tunti oli miellyttävä. 


Liitän postauksen CampaSimpukan ylälaidan Valmiissa pöydissä-välilehdelle, jonne keräämme ravintola-aiheisia postauksiamme, sekä Poissa kotoa-välilehdelle, jonne keräämme reissuaiheiset jutut. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti