keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Uusi lounastuttavuus - Le Qulkuri Jyväskylässä


Kävimme pari viikkoa sitten iltasella kutsuttuna maistelemassa viinejä Le Qulkurissa, meille uudessa paikassa. Tuolloin tapaamamme Mallaspullan väki oli  jo käynyt lounastamassa paikassa ja  heidän suosituksestaan lähdimme mekin lounaalle Lutakkoon. Ravintolan viikon lounaslista näytti ainakin tällä viikolla ilmestyvän sunnuntaina nettiin ja sen perusteella valitsimme lounaspäiväksi keskiviikon. 


Maanantaista perjantaihin lounaalla on joka päivä yksi liha- tai kalavaihtoehto ja yksi kasvisvaihtoehto. Niiden lisäksi alkuun on tarjolla paria kolmea salaattia, keittoa sekä leipää. Jälkiruokana on oikein pieni palanen makeaa kahvin tai teen kanssa. 


Tulimme paikalle heti kohta avaamisen jälkeen, lounasaika on arkisin klo 10.30-14.00. Väkeä lappasi sisään koko ajan, mikä oli oikein ilahduttavaa. Ehdimme ottaa salaatit, mutta keittojonossa jäimme suuren, jälkeemme tulleen seurueen jalkoihin. Pääruoka tuotiin meille pöytään jo ennen kuin ehdimme syödä alkuruoat, mutta ei se haitannut. 

Kuulin jo ennakolta ja näin Mallanpullan postauksista, että paikassa on painavat puupenkit, joilla en juurikaan tykkää ravintolassa istua, mutta kyllä se lounastaessa menettelee. Ei vaan passaa olla kovin kapoista hametta päällä ja sukkahousuja saa varoa, ettei silmä pakene. Vähän ikävämpiä ovat paikan painavat ja korkeahkot puupöydät, jotka uuttuuttaan vielä elävät. Paksut halkaistut hirret ovat vasta muotoutumassa ja lautaset keikkuvat pöydällä. 

Päivän pääruoka-annos oli ihan mukava, kaksi suurta tiivistä lihapullaa ja paljon perunaa. Salaatit olivat minusta oikein kivoja, eivät niitä aivan tavallisimpia ja leipä oli tosi hyvää. Keitto oli erinomaista, se otettiin pieneen korvattomaan kuppiin ja juotiin kupin reunalta. 


Lounas Le Qulkurissa maksoi 10,50 € ja oli minusta hintansa väärti. Lutakossa luulisi väkeä riittävän, kun lähellä on jos jonkunlaista yritystä ja oppilaitosta. Tosin en tiedä käyvätkö opiskelijat ravintoloissa lounaalla, ehkä eivät. Aiomme mennä toistekin ja kokeilla joskus iltasyömistäkin paikassa. Se on iltaisin auki vain perjantaisin ja lauantaisin ainakin tällä erää. 


Liitän postauksen CampaSimpukan ylälaidasta löytyvälle Valmiissa pöydissä-välilehdelle, jonne keräämme ravintola-aiheisia postauksiamme.

5 kommenttia:

 1. Mainiota, että selätit puupenkkikammon :D ne on kyllä ärsyttäviä, mutta onneksi ruoka korvaa sen vaivan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erityisen kiva oli nähdä paikka niin täynnä! Tuo melko aikainen aloitusaika on varmasti plussaa ja sitten se, että vegevaihtoehto on joka päivälle uusi.

   Poista
 2. Opiskelijat syövät lounaansa opiskelijaravintolassa :D Hinta on noin 3 euroa.

  Kulkurista on ollut moneen kertaan kavereiden kanssa puhetta, mutta puheeksi se on jäänyt. Kuten moni muukin asia jää aikomiseksi, esim. minigolfia on aiottu nyt 15 vuotta joka kesä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on vain hyvä, että ihmisellä on pitkäntähtäimen suunnitelmia! :D

   Poista
 3. En ole vielä tuolla Lutakossa käynyt. Kävin muutamaan otteeseen siellä vanhassa paikassa, kun vein painotuotteita Granolle, ja se nyt sitten sattui olemaan vieressä. Siellä oli kyllä tuolloin hinta/laatusuhteeltaan paras lounasruoka. Tykkäsin ympäristöstäkin, kun se oli sopivan surrealistinen suuren tehdashallin perällä; vähän kliininen, mutta kumminkin. Itselleni Lutakko tuntuu olevan väärässä suunnassa, kun en sinne saa aikaiseksi... Pitäisi erikseen lähteä.

  VastaaPoista