maanantai 30. huhtikuuta 2018

Hauska alkuruoka – retiisit lakudipillä

Sillä Sipulissa oli tehty Glorian ruoka & viinilehden ohjeen mukaisia dippiretiisejä. Minä en ole kyseistä lehteä nähnyt, mutta ihastuin jo blogaaniystävän kuviin. Ostimme Tallinnasta ruokakaupasta pitkulaisia retiisejä ja tänään kokeilimme ohjetta iltapalan alkuun. Ikävä kyllä retiisiemme naatit ehtivät hieman ikääntyä, joten kuvissa ne näyttävät siltä mitä olivatkin, hieman lötkähtäneitä, mutta retiiseille ei ollut käynyt kuinkaan. Tein vähän eri tavoin kuin Sillä Sipulissa, sillä halusin kokeilla Lakridsin lakujauhetta, jonka olemme ostaneet aikoja sitten, muttemme ole tulleet käyttäneeksi. Muutenkin tein vähän kuten tykkäsin.

Retiisejä ja lakudippiä kahdelle

 • 8 pitkulaista retiisiä
 • 2 dl turkkilaista jogurttia
 • 2 tl lakritsijauhetta
 • 2 tl sitruunamehua
 • pyöräytys pippurimyllystä ja toinen suolamyllystä
 • 8 saksanpähkinää murusina
Retiisejä voi olla enemmänkin, mutta annosastiaan ei kannata tunkea juuri neljää enempää. Jos naatit ovat hieman nahistuneita, niitä voi virvoittaa pitämällä niitä kylmässä vedessä tunnin pari. Meidän retiisiemme naatit olivat tosin jo melkein senkin avun ulottumattomissa. 

Sekoitin jogurttiin lakritsijauheen, maistelin hieman ja lisäsin ensimmäisen teelusikallisen jälkeen vielä toisenkin. Maustoin lakujogurttia vielä suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Lusikoin dipin kahteen lasiin ja ripotin päälle pähkinämurua ja tökkäsin neljä retiisiä kumpaakin lasiin. Pidimme kovasti mietojen retiisien rapsakasta suutuntumasta ja dipissä oli mainio lakritsin maku. Pähkinämuru antoi kivaa pureskeltavaa ja loput dipit lusikoimme sellaisenaan, kun retiisit oli jo syöty. Pitää kokeilla vielä napakkanaattisemmillakin retiiseillä. 

2 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen yhdistelmä, pitää kokeilla tätä. :) Voisi sopia hyvin vaikka kala-aterian alkupalaksi. Mikä teillä oli pääruokana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli hieman viitteelliinen pääruoka, grillattuja broilerin sisäfileitä fetan, tomaattien ja kesäkurpitsan kanssa. Nämä tulivat nopeasti iltavuoroni päätteeksi. :)

   Poista