lauantai 8. syyskuuta 2018

Kampasimpukoita ja tomaatteja


Aamuisen jääkaapin siivoamisen jälkeen meni muutama tunti ennen kuin pystyi ajattelemaan ruoanlaittoa. Jatkossa täytyy pitää parempaa huolta jääkaapista, sellaista määrää poislaitettavia ruokatavaroita ei enää saa löytyä. Kun alkoi taas tuntua, että voisi sitä syödäkin, tein meille päivälliseksi kampasimpukoita. Lisäkkeenä olleen perunan postaan toisena päivänä, kun en ehdi tehdä ruokaa kotona. Ohjeen simpukoita varten otin täältä

Kampasimpukoita ja tomaattia kahdelle

  • 8 kampasimpukkaa
  • suolaa ja pippuria
  • sitruunamehua
  • oliiviöljyä
  • 2 pientä uudensadon sipulia varsineen (valkoiset ja vihreät osat erikseen)
  • 20 pieniä soikeita tomaatteja
  • 1 dl valkoviiniä (oma lisäykseni)
  • pimentonia
  • tuoretta persiljaa
Ota simpukat lautaselle paperin päälle noin puolta tuntia ennen ruoanlaittoa. Jos simpukat ovat pakastettuja, sulata ne hitaasti jääkaapissa paperin päällä lautasella hyvin peitettynä yön yli. 

Kun on aika tehdä ruokaa, liruta simpukoille hieman sitruunamehua ja ripota molemmin puolin suolaa ja pippuria. Silppua sipuli ja ota lähettyville kupillinen pieniä tomaatteja. 

Kuumenna pannu, jolle simpukat mahtuvat väljästi. Kaada pannulle oliiviöljyä ja kun se alkaa olla kuumaa, nosta simpukat pannulle. Paista ensin minuutin verran yhtä puolta ja sitten toista. Vielä simpukoiden ei tarvitse tulla aivan kypsiksi. Nosta simpukat lautaselle odottamaan. 

Lisää hieman öljyä pannulle ja nakkaa sinne ensin sipulin valkeat osata. Kuullota niitä pari minuuttia, raaputa mukaan pannulta simpukoiden aromit. Laita pannulle sitten tomaatit ja sipulin vihreät osat. Sekoittele ja kun tomaatit alkavat halkeilla, lisää pannulle valkoviini. Keitä hieman kokoon. 

Nosta pannulle puolipaistetut kampasimpukat. Anna niiden kypsyä loppuun vielä pari minuuttia puoleltaan. Kallista pannua ja lusikoi kastiketta simpukoille ja ripota päälle hieman pimentonia ja tuoretta persiljaa. Tarjoa vaikka vaalean leivän kanssa, tai kuten meillä, espanjalaisen uuniperunan kera. Perunasta lisää ensi viikolla. Annos oli yllättävän täyttävä, neljä simpukkaa annoksessa oli aivan tarpeeksi. 


La Vueltassa oli tänään jälleen vuorietapin paikka, nyt oli jo 14. etappi tiedossa. Jännittävän etapin voitti Simon Yates ja samalla hän otti takaisin kokonaiskilpailun johtopaikan. Nairo Quintana jo hieman näytti kynsiään, muttei silti tarpeeksi. Huomenna on vielä rankka vuorietappi ennen maanantaista lepopäivää. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti