lauantai 25. toukokuuta 2019

Tähdenlentopastavuoka


Eilen aloitimme ensimmäisen CampaAdria-reissun, olipa jännittävää majoittua omassa matkamajassa hieman kotipihaa kauempanakin! Saavuimme tänään synnyinseudulleni. Kevät ei ole niin pitkällä täällä  kuin meillä kotona, saamme uuden alkukevään täällä. 

Giro d'Italian eilinen etappi jäi meiltä kokonaan näkemättä, mutta sen voittajaksi ajoi Ilnur Zakarin. Tänään ehdimme katsoa etapin loppua ja kyseessä olikin jo melkoinen vuorietappi. Nyt ykköseksi ajoi Richard Carapaz ja hän sai pinkin paidan muutaman sekunnin etumatkan turvin ennen Primoz Roglicia. Huomenna on sitten ehkä aikaa katsoa alussa tasamaalla ajettavaa etappia, jonka lopussa on taas jyrkkiä nousuja.


Tämän päivän italialaisruokana meillä oli hävikistä herkuksi-teemainen pastavuoka. Äidillä oli valmiina hyvää porosta valmistettua kastiketta ja hyödynsimme sen.

Tähdenlentopastavuoka

  • noin 1 litra valmista poropastakastiketta
  • noin 500 g kypsää tuorepastaa
  • nokare voita vuoan voiteluun
  • pieni kesäkurpitsa
  • kirsikkatomaatteja
  • 1 pallo buffalomozzarellaa
  • vihreää pestoa
  • basilikaa
Kuumenna uuni 200 asteeseen ja voitele uunivuoka. Leikkaa kesäkurpitsa ohuisiin viipaleisiin ja levitä ne vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Levittele kypsä pasta vuokaan ja siihen päälle kastike. Laita pinnalle halkaistuja kirsikkatomaatteja, mozzarella paloiksi revittynä ja pestoa pikkulusikallisia. Paista noin 45 minuuttia. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti