maanantai 13. toukokuuta 2019

Yhden astian pastavuoka

Pastaruokien kulutushuippu sijoittuu meillä perinteisesti tähän toukokuuhun, sillä pasta kuuluu italialaiseen keittiöön. Tänään laitoin meille Giro d'Italian kolmannen etapin päivänä ruokalajin, joka valmistui aivan oikeasti yhdessä astiassa. Otin ohjeen tästä blogista, en edes kauheasti soveltanut. Tai tarkemmin ajatellen taisin sittenkin soveltaa. Pitäähän ruoassa olla sipulia ja pinaattiakin lisäsin. 

Yhden astian pastavuoka

  • 400 g rasia broilerin sisäfileitä 
  • 1 tölkki marinarakastiketta
  • 0,5 purkkia samaisen purkin huuhteluvettä
  • 250 g kuivaa pastaa
  • 2 kevätsipulia
  • kourallinen tuoretta pinaattia
  • suolaa ja pippuria
  • kourallinen juustoraastetta, mitä lie pizzasekoitusta (koska sellaista oli)
  • kourallinen parmesanraastetta
  • kourallinen pankomurua
  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Leikkaa broileri suupalan kokoisiin biitteihin.
  3. Silppua sipuli.
  4. Kaada uunivuoan pohjalle kuiva pasta.
  5. Kippaa päälle marinanarakastike.
  6. Lisää mukaan purkinhuuhteluvettä noin puoli purkillista.
  7. Lisää vuokaan raa'at broileripalat, silputtu sipuli ja pinaatinlehdet, suolaa ja pippuria.
  8. Sekoita ja peitä vuoka tiukasti foliolla.
  9. Paista ruokaa noin 30 minuuttia ja sekoita välillä kunnolla. 
  10. Paista vielä noin 15 minuuttia. 
  11. Tarkastele ovatko broileripalat  ja pasta kypsyneet. Jos neste on vähissä, mutta pasta tai broileri eivät ole vielä kypsiä, lisää hieman vettä, sekoita  ja jatka vielä paistamista.
  12. Ripottele pinnalle juustoraasteet ja pankomurut ja paista vielä noin 10-15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen. 
Tästä tuli kyllä ainakin kuuden hengen annos, joten huomenissa syömme tätä lisää. 



Giron kolmas etappi toteutui vähän sunnuntaiajelutyyliin, loppuun tuli arvattava massakiri. Kun matkaa oli enää viisi kilometriä, tapahtui jonkunlainen porukkakolarointi, jonka vuoksi suuri määrä ajajia jäi pois lopputohinasta. Elia Viviani pystyi tänään ylittämään maaliviivan ensimmäisenä, mutta hetken kuluttua saimme tietää, että hänen katsottiin leikanneen kilpakumppanin eteen liikaa ja hänet tiputettiin pääjoukon viimeiselle sijalle 73 ja voittajaksi nostettiin Fernando Gaviria. Kokonaiskilpailua johtaa edelleen Primoz Roglic ja toisena on Simon Yates. Sinänsä on hienoa, että italialaiselle ajajalle omassa maassaan pätevät samat säännöt kuin muillekin, mutta rike ei näyttänyt näin maallikon silmiin mitenkään pahimmalta. 

5 kommenttia:

  1. Noniin, nyt on sellainen ruoka, jonka ehkä osaisin tehdä (ja alkoi tätä tehdä kovasti mielikin). Mitä marinarasoossia olet käyttänyt / mistä voisi sellaista ostaa? (Älä vaan sano, että teit itse, siihen loppuu mun kokkailut :D)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En sano. :D Tämä taisi olla ihan Lidlin purnukka! :D

      Poista
    2. :D Kiitos! Ja oh, sieltä saa kyllä joitakin ihan mahtavia säilykkeitä. Oon koukussa niihin pieniin kurkkuihin ja sellaisiin tosi maukkaisiin hillosipuleihin (joiden tuotemerkkiä en kuollaksenikaan muista). :)

      Poista
  2. Marinara-kastikkeesta en olekaan kuullut. Ilmeisesti tomaattipohjainen kastike? Resepti kuulostaa juuri sellaiselle, että tätä voi tehdä isolla vuualla. Jää koululaisille lämmitettävää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, just sellaista. :) Nestettä tosiaan sitten lisää riippuen siitä millaista pastaa käyttää, ne kun kiskoo nestettä vähän erilailla.

      Poista