lauantai 8. huhtikuuta 2023

Helppo ja nopea kiivi-appelsiinisalaatti


Olen koittanut tässä käyttää runsaasti kiivejä, sillä tulin ostaneeksi hävikintorjuntakassin, jonka pääasiallisin sisältö olivat kiivit. Eilen käytin niistä neljä salaattiin, jonka toisena pääraaka-aineena olivat appelsiinit, joita niitäkin on ollut taloudessa muutama liikaa. Vinkin otin tästä blogista. Etenkin siellä ollut kuva herätti mielenkiintoni, tuollaista tavoittelin minäkin, mutten ihan noin nättiä kyllä saanut aikaan. 

Kiivi-appelsiinisalaatti kahdelle

  • 3 vihreää kiiviä
  • 3 keltaista kiiviä
  • 1 appelsiini
  • 1 veriappelsiini
  • 1 rkl hunajaa
  • mintunlehtiä
  • ripaus suolaa
Tässä ei paljon ohjetta tarvittu, leikkasin kuoret kahdesta vihreästä ja kahdesta keltaisesta kiivistä ja viipaloin hedelmät. Samoin kuorin ja viipaloin appelsiinit. Sommittelin lautaselle kiivi- ja appelsiiniviipaleita toistensa lomaan ja koristelin mintunlehdillä. Lurittelin päälle lusikallisen juoksevaa hunajaa ja ripottelin pinnalle hieman suolaa, kyseessä oli jopa minttusuola, purnukka jonka olen ties koska ostanut, en muista mistä. Jäljellä olevat kaksi kiiviä leikkasin kukan muotoon. Olen kuvitellut sen olevan vaikeaa, mutteipa ollut. Katsoin Youtubesta videon hakusanoilla "how to cut kiwi" ja heti eka onnistui kohtuullisesti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti